ΠΟΥ: Αναστέλλεται η δοκιμή με υδροξυχλωροκίνη -Επικίνδυνη η χρήση της

Μία κλινική δοκιμή με υδροξυχλωροκίνη –του φαρμάκου κατά της ελονοσίας– σε ασθενείς με Covid-19 ανεστάλη προληπτικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Μία κλινική δοκιμή με υδροξυχλωροκίνη –του φαρμάκου κατά της ελονοσίας– σε ασθενείς με Covid-19 ανεστάλη προληπτικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η απόφαση ακολουθεί τη δημοσίευση μιας μελέτης την Παρασκευή στο The Lancet που κρίνει αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη, κατά της Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Το διοικητικό συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Αλληλεγγύης, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων. Τα άλλα τμήματα της δοκιμής συνεχίζονται», δήλωσε ο Τέντρος σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραδοχή Ντόναλντ Τραμπ πως λαμβάνει ένα φάρμακο με βάση τη χλωροκίνη. «Το παίρνω την τελευταία μιάμιση εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους.

«Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» πρόσθεσε. «Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω», πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό. Παράλληλα είπε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.

Βρετανοί επιστήμονες δοκιμάζουν το φάρμακο που λαμβάνει ο Τραμπ

Ωστόσο, Βρετανοί υγειονομικοί ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα μια διεθνή δοκιμή υπό το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δύο φαρμάκων κατά της ελονοσίας με βάση την χλωροκίνη, προκειμένου να καταδειχθεί αν μπορούν να εμποδίσουν τον κορωνοϊό.

Περιλαμβανομένου και ενός φαρμάκου το οποίο έχει δηλώσει ότι παίρνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η μελέτη COPCOV θα περιλάβει τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενους πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική προκειμένου να προσδιοριστεί αν η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη είναι αποτελεσματικές για την αποτροπή του νέου κορωνοϊού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ