Νέα γραμμή παραγωγής της GSK στη Σιγκαπούρη – Επένδυση 95 εκατ. δολ.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Ορόσημο αποτελεί για την GlaxoSmithKline (GSK) η νέα γραμμή παραγωγής που προστέθηκε στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις που διατηρεί η φαρμακευτική στη Σιγκαπούρη, ενσωματώνοντας ψηφιακή τεχνολογία που θα επιταχύνει ουσιαστικά την παραγωγή.

Ορόσημο αποτελεί για την GlaxoSmithKline (GSK) η νέα γραμμή παραγωγής που προστέθηκε στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις που διατηρεί η φαρμακευτική στη Σιγκαπούρη, ενσωματώνοντας ψηφιακή τεχνολογία που θα επιταχύνει ουσιαστικά την παραγωγή.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η φαρμακευτική επιχείρηση GSK ανέπτυξε δύο εγκαταστάσεις παραγωγής και επέκτεινε μια ακόμη εγκατάσταση, συνολικής επένδυσης 95 εκατ. δολ. Το πρώτο φάρμακο που θα παρασκευάζεται από τις νέες επεκτάσεις θα είναι το Daprodustat. Πρόκειται για μια νέα από του στόματος θεραπεία για την αναιμία, που σχετίζεται με τη χρόνια νεφρική νόσο.

Η νέα εγκατάσταση στη Σιγκαπούρη αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης νέων δραστικών συστατικών (API) σε κλινικές δοκιμές. Το εκτεταμένο και ανανεωμένο κτίριο παραγωγής θα επιτρέψει στην GSK να επιταχύνει την παραγωγή API για φάρμακα κατά του HIV, συμπεριλαμβανομένου του Dolotegravir. Το Dolotegravir αποτελεί μια εκ των βασικών θεραπειών κατά του HIV.

«Τα προηγμένα συστήματα παραγωγής είναι ζωτικής σημασίας για την GSK, η οποία παραμένει πρωτοπόρος στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας», όπως επισημαίνει ο ο Lim Hock Heng διευθυντής της GSK. «Περαιτέρω επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες θα επιτρέψουν στην GSK να εξασφαλίσει αποτελεσματική παραγωγή και υψηλής ποιότητας φάρμακα» τονίζει.

Η GSK δήλωσε ότι προτίθεται να αξιοποιήσει τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες προκειμένου να επιταχύνει την παραγωγή της.

Παραγωγή εμβολίων

Προ διμήνου περίπου η GSK προχώρησε στην περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας εμβολίων, μετά τις «υψηλές επιδόσεις» του εμβολίου Shingrix για τον έρπητα ζωστήρα.

Όπως ανακοίνωσε η GlaxoSmithKline (GSK) η επένδυση, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, πρόκειται να υλοποιηθεί στην υπάρχουσα μονάδα που διαθέτει στο Hamilton, στην Montana. Η επέκταση της γραμμής παραγωγής θα αυξήσει τις μόνιμες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει προσωρινές θέσεις εργασίας για την κατασκευή του έργου.

Σήμερα, στην περιοχή Hamilton της Montana, η GlaxoSmithKline απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους. Στην μονάδα, παράγονται εμβόλια της για περισσότερο από μια δεκαετία.

To Shingrix έχει λάβει έγκριση και από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ενώ, είναι διαθέσιμο σε Καναδά, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ