Νέα έγκριση FDA στο Vizimpro της Pfizer για τον καρκίνο του πνεύμονα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Το «πράσινο φως» της Αμερικανικής Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) λαμβάνει σκεύασμα Vizimpro της φαρμακευτικής επιχείρησης Pfizer, για τη θεραπεία μιας σπάνιας μορφής για τον καρκίνο του πνεύμονα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική, το σκεύασμα Vizimpro, αφορά τη θεραπεία ασθενών, που δεν είχαν λάβει προηγουμένως αγωγή, σε μια μορφή μεταστατικού μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα (NSCLC).

Το θεραπευτικό πεδίο για τον καρκίνο του πνεύμονα, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επενδύσουν στη δυναμική που εμφανίζουν οι σύγχρονες θεραπείες.

11 θεραπείες – 19 ενδείξεις

Σύμφωνα με την Pfizer, διαθέτει 11 εγκεκριμένες θεραπείες κατά του καρκίνου, με 19 ενδείξεις.

Η μελέτη, για την έγκριση του φαρμάκου, εξέτασε την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του Vizimpro σε 227 ασθενείς που πάσχουν από NSCLC.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το 27% των ασθενών ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του βήχα, διάρροιας και εξανθημάτων.

Νωρίτερα, το 2018, ο FDA είχε χορηγήσει στο σκεύασμα της Pfizer επισήμανση για εξέταση «κατά προτεραιότητα».

Την ένδειξη αυτή αποκτούν φάρμακα τα οποία μπορούν να προσφέρουν σημαντική πρόοδο στη θεραπεία ή μπορεί να παρέχουν θεραπεία, όπου δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη για τους ασθενείς.

Έρευνα και Ανάπτυξη

Η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για Έρευνα και Ανάπτυξη, δίνει προτεραιότητα σε τομείς με το μεγαλύτερο επιστημονικό και κλινικό ενδιαφέρον.

Οι τομείς αυτοί αφορούν ανοσολογία και φλεγμονή, ογκολογία, καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα, νευροεπιστήμες και πόνος καθώς και εμβόλια.

Μέσα από σημαντικές ερευνητικές προσπάθειες σε διαφορετικές κατηγορίες φαρμάκων – όπως τα μικρά μόρια, τα βιολογικά φάρμακα και τα εμβόλια – η Pfizer αναπτύσσει τις ιατρικές λύσεις που θα βοηθήσουν περισσότερο τους ανθρώπους οι οποίοι μας εμπιστεύονται.

Επίσης, οι εξειδικευμένες μελέτες που σχεδιάζει στους τομείς των βιοϊσοδύναμων φαρμάκων (biosimilars), καθώς και αυτών για τις «ορφανές» (σπάνιες) και κληρονομικές παθήσεις, επιβεβαιώνουν την αφοσίωσή της επιχείρησης στην ανάπτυξη και την προσφορά καινοτόμων θεραπειών, που θα ωφελήσουν ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ