Κορωνοϊός: Το Remdesivir έλαβε την πλήρη έγκριση του FDA ως θεραπεία

Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως θεραπεία στον κορωνοϊό έχει λάβει το remdesivir, που αναπτύσσεται από την φαρμακευτική επιχείρηση Gilead Sciences, τον περασμένο Μάιο. Με την ειδική έγκριση, επιτράπηκε στα νοσοκομεία και τους γιατρούς να χορηγούν το φάρμακο σε ασθενείς με COVID-19.

Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA ως θεραπεία στον κορωνοϊό έχει λάβει το remdesivir, που αναπτύσσεται από την Gilead Sciences

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Από την αρχή της πανδημίας της COVID-19, η φαρμακευτική επιχείρηση Gilead Sciences έχει εργάζεται αδιάκοπα. Στόχος είναι να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων σε αυτήν την παγκόσμια κρίση υγείας», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Daniel O’Day, στο CNBC.

«Πλέον είμαστε σε θέση σήμερα, λιγότερο από ένα χρόνο από τις πρώτες αναφορές περιστατικών για τη νόσο, που είναι τώρα γνωστή ως COVID-19, να έχουμε μια εγκεκριμένη από τον FDA θεραπεία στις ΗΠΑ. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη για όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη», όπως πρόσθεσε.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό τον μήνα, μια παγκόσμια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό. Υγείας (ΠΟΥ) διαπίστωσε ότι το Remdesivir δεν βοήθησε τους ασθενείς να ζήσουν ή ακόμη και να ανακάμψουν ταχύτερα. Ωστόσο μια άλλη μελέτη των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φάρμακο μείωσε τον χρόνο ανάρρωσης για ορισμένους ασθενείς κατά περίπου ένα τρίτο.

Remdesivir: Συμφωνία διάθεσης και στην Ελλάδα

Προ δεκαημέρου περίπου, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς Μ.ΕΠΕ και το ΙΦΕΤ, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, προχώρησαν σε συμφωνία που εξασφαλίζει την ευρεία πρόσβαση στα κλινικά οφέλη του. Remdesivir σε κατάλληλους ασθενείς με κορωνοϊό στη χώρα μας.

Η συμφωνία υλοποιήθηκε σε εκτέλεση της «Συμφωνίας Κοινής Προμήθειας» (Joint Procurement. Agreement) που υπεγράφη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Gilead. Sciences Inc. και επιτρέπει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, το πρώτο αντιιικό φάρμακο που αποδείχθηκε αποτελεσματικό για τη θεραπεία της COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και το Ηνωμένο. Βασίλειο (ΗΒ), το remdesivir ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων και εφήβων ασθενών με COVID-19, πνευμονία, που χρήζουν συμπληρωματικού οξυγόνου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ