Κορωνοϊός: Τι πρότεινε ο Τσιόδρας για παρακεταμόλη – αντιφλεγμονώδη

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες η είδηση πως τα αντιφλεγμονώδη θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της επιδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες η είδηση πως τα αντιφλεγμονώδη θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της επιδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας την Κυριακή, αναφέρθηκε στις πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της ημέρας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η ανησυχία προέκυψε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, κ. Ολιβιέ Βεράν, που είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη …) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».

Κορωνοϊός: Προτιμάτε την παρακεταμόλη, λέει ο Τσιόδρας

« Η χρήση της παρακεταμόλης είναι ασφαλέστερη. Ενώ για τα Αντιφλεγμονώδη δεν υπάρχουν προς το παρόν επιστημονικά δεδομένα. Δεδομένα που να δείχνουν ότι επιδεινώνουν την ίωση» ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε επίσης ότι όσοι λαμβάνουν αντυπερτασικά δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Τονίζοντας επίσης πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακόπτουν την αγωγή τους.

Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές.

Καλό θα ήταν, με βάση όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας. Αλλά και να προμηθευτείτε κάποιο αντιπυρετικό με δραστική ουσία την παρακεταμόλη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ