Κορωνοϊός: Συνεργασία Pfizer με BioNTech για νέο εμβόλιο – θεραπεία

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την γερμανική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων BioNTech SE για την ανάπτυξη εμβολίων έναντι της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός εξετάζει η Pfizer, αξιοποιώντας την πλατφόρμα ανάπτυξης φαρμάκων (mRNA), σύμφωνα τον κ. Μάικλ Ντόλσεν, υπεύθυνο ερευνών της Pfizer.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την γερμανική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων BioNTech SE για την ανάπτυξη εμβολίων έναντι της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός εξετάζει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer, αξιοποιώντας την πλατφόρμα ανάπτυξης φαρμάκων (mRNA)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Μάικλ Ντόλσεν ήταν ένας από τους εκτελεστικούς διευθυντές που έλαβαν μέρος σε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που έγινε τη Δευτέρα, με θέμα την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Pfizer εργάζεται για την ανάπτυξη μιας θεραπείας που θα βοηθήσει ασθενείς που έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Pfizer, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ενταχθεί σε σχήμα εταιρειών -όπως η Johnson & Johnson, η Sanofi SA και η Moderna- για την από κοινού ανάπτυξη προληπτικού εμβολίου.

Ο κ. Μάικλ Ντόλσεν δήλωσε ότι η Pfizer, η οποία ήδη συνεργάζεται με τη BioNTech για την ανάπτυξη εμβολίων με βάση το mRNA για τη γρίπη, ενδιαφέρεται για τις προσπάθειες της στον τομέα των κορωνοϊών.

«Θα μοιραστούμε κάποιες από τις σκέψεις μας με τη BioNTech αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολίου κατά του COVID-19. Έτσι θα συνεκτιμήσουμε εάν υπάρχει πεδίο που θα μπορούσαμε να κάνουν μαζί», σημειώνει ο κ. Μάικλ Ντόλσεν.

Ταχύτερη ανάπτυξη

Η BioNTech σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα mRNA για να αναπτύξει ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο κ. Ουγκούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Reuters.

Ένα εμβόλιο που βασίζεται στην mRNA πλατφόρμα, το οποίο χρησιμοποιεί συνθετικό αγγελιοφόρο RNA για να βοηθήσει στην ανοσοποίηση του οργανισμού έναντι ενός ιού- μπορεί να αναπτυχθεί και να κατασκευαστεί ταχύτερα από τα παραδοσιακά εμβόλια.

Η Moderna, επικεντρώνεται επίσης σε θεραπείες που βασίζονται στην mRNA πλατφόρμα. H Moderna έχει ήδη αναπτύξει ένα πειραματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό χρησιμοποιώντας παρόμοια μέθοδο με την BioNTech. Η Moderna σχεδιάζει να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου (κορωνοϊός) στο τέλος αυτού του Μαρτίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ