Κορωνοϊός: Η Κίνα ενέκρινε δύο νέα εμβόλια της CanSino Biologics

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν δύο νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία ανέπτυξαν η κινεζική εταιρεία CanSino Biologics και η θυγατρική της Sinopharm, για δημόσια χρήση.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν δύο νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία ανέπτυξαν η κινεζική εταιρεία CanSino Biologics και η θυγατρική της Sinopharm, για δημόσια χρήση.
Πλέον η Κίνα έχει δώσει το «πράσινο φως» σε τέσσερα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα εμβόλια αυτά, που παρασκεύασαν η κινεζική εταιρεία CanSino Biologics και μια θυγατρική της Sinopharm, έχουν λάβει υπό όρους έγκριση, αφότου επιβεβαιώθηκαν ως αποτελεσματικά κατά της νόσου Covid-19, έγινε γνωστό από την Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων.

Ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο 72,51%

Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν, θυγατρική του εργαστηρίου Sinopharm, επιβεβαίωσε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου του είναι 72,51%.
Η κινεζική εταιρεία CanSino Biologics αναφέρει ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας στο 65,28% για το εμβόλιό της, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η Κίνα, επομένως, έχει δώσει το «πράσινο φως» σε τέσσερα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα. Τον Φεβρουάριο, η κινεζική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε υπό όρους την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου CoronaVac της Sinovac. Τον Δεκέμβριο, η χώρα είχε εγκρίνει το εμβόλιο της Sinopharm.

Αγώνας δρόμου από την Κίνα για την ανάπτυξη εμβολίων

Η κινεζική αρχή φαρμάκων υπογράμμισε σήμερα ότι θα ζητήσει από τις δύο κατασκευάστριες εταιρείες να «συνεχίσουν να διεξάγουν σχετικές έρευνες, να εκπληρώνουν τα κριτήρια της υπό όρους έγκρισης και να καταθέσουν τα αποτελέσματα των επιπλέον ερευνών στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

Η Κίνα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας για την ανάπτυξη εμβολίων στη χώρα. Η κυβέρνηση είχε ορίσει ως στόχο να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου. Ήδη, περισσότερες από 40 εκατομμύρια δόσεις να έχουν χορηγηθεί έως τις 9 Φεβρουαρίου. Η Κίνα παράσχει, επίσης, δωρεάν εμβόλια σε 53 χώρες και τα εξάγει σε περισσότερες από 20, οι οποίες έχουν κάνει παραγγελία για την αγορά τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ