Κορωνοϊός: Ελπίδα απ’ το Remdesivir -Βελτιώθηκε η υγεία βαριά ασθενών

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας ενός στους τρεις Νοτιοκορεατών ασθενών που νοσούν με σοβαρά από Covid-19 με τη χορήγηση του Remdesivir, ενός αντιικού φαρμάκου που αναπτύσσει η Gilead Sciences Inc.

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας ενός στους τρεις Νοτιοκορεατών ασθενών που νοσούν με σοβαρά από Covid-19 με τη χορήγηση του Remdesivir, ενός αντιικού φαρμάκου που αναπτύσσει η Gilead

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Νότιας Κορέας, χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στη φαρμακευτική αυτή ουσία (Remdesivir) ή άλλους παράγοντες. Όπως δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και άλλες θεραπείες.

Το Remdesivir βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη κατά της Covid-19. Η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου συνέβαλε στη συντόμευση του χρόνου ανάρρωσης ασθενών που νοσηλεύονταν σε κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ.

Τα ελπιδοφόρα δείγματα από το Remdesivir

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, προσέθεσαν το φάρμακο αυτό στον κατάλογο για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, για την πρόληψη της οποίας δεν έχει βρεθεί κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι σήμερα.

Στην πιο πρόσφατη ενημέρωση για το φάρμακο αυτό την Παρασκευή, η Gilead επισήμανε ότι ανάλυση έδειξε πως το Remdesivir βοήθησε να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου για αυτούς που νοσούν σοβαρά από Covid-19. Όμως προειδοποίησε ότι χρειάζεται να γίνουν σχολαστικές κλινικές δοκιμές. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί το όφελος από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης (Remdesivir).

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου (KCDC) ανακοίνωσαν το Σάββατο τα αποτελέσματα από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης σε μια πρώτη ομάδα 27 ασθενών σε διάφορα νοσοκομεία.

Οι 9 από τους ασθενείς αυτούς παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασής τους. Σε 15 δεν παρουσιάστηκε καμία αλλαγή, ενώ η κατάσταση τριών από αυτούς επιδεινώθηκε, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC, κ. Κβον Τζουν Γουκ.

Το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να συγκριθεί τώρα με ομάδα ελέγχου και χρειάζεται να γίνει περισσότερη ανάλυση για να εξαχθούν συμπεράσματα για το όφελος από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης, πρόσθεσε ο κ. Κβον.

Προμήθεια επαρκούς ποσότητας Remdesivir

Τον Ιούνιο, η Νότια Κορέα ζήτησε από την Gilead την προμήθεια επαρκούς ποσότητας του φαρμάκου της. Η θεραπεία αφορά περισσότερους από 5.000 ασθενείς με Covid-19. Η χώρα προετοιμάζεται για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μικρές αλλά επίμονες εστίες του νέου κορωνοϊού. Χθες Κυριακή αναφέρθηκαν 62 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 13.479. Οι θάνατοι από την Covid-19 στη Νότια Κορέα ανέρχονται συνολικά σε 289.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ