Κάντε παραγγελίες στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό προτρέπει η Moderna

Να προχωρήσουν γρήγορα σε παραγγελίες καλεί τους Ευρωπαίους η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna έχοντας ανακοινώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το πειραματικό εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Να προχωρήσουν γρήγορα σε παραγγελίες καλεί τους Ευρωπαίους η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna έχοντας ανακοινώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το πειραματικό εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τονίζει η διοίκηση της Moderna, η καθυστέρηση στις παραδόσεις θα κυμαίνεται από έξι έως εννέα μήνες. Φυσικά, εκτιμώντας πως όλα θα πάνε καλά και το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά πριν το τέλος του 2020.

«Η βοήθεια που χρειάζομαι από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και την οποία δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα, είναι να κάνουν παραγγελίες», είπε ο Γάλλος επιχειρηματίας, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Στεφάν Μπανσέλ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

«Χρειάζονται περίπου έξι με εννέα μήνες από τη στιγμή που θα λάβουμε μια παραγγελία μέχρι να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τα εμβόλια. Θα πρέπει πρώτα να αγοράσουμε τα υλικά, τα μηχανήματα, να προσλάβουμε συνεργάτες και να τους εκπαιδεύσουμε», εξήγησε ο κ. Μπανσέλ.

«Κάθε μέρα που περνάει χωρίς παραγγελίες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι μία ημέρα καθυστέρησης της εισαγωγής του εμβολίου στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αυτού του πειραματικού εμβολίου «θα την ξέρουμε το φθινόπωρο. Όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τη Φάση 3» της μελέτης, συνέχισε ο κ. Μπανσέλ.

«Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, αν όλα πάνε καλά –και υπάρχουν 50 λόγοι για να έχουμε καθυστερήσεις– δεν είναι καθόλου απίθανο γύρω στον Οκτώβριο-Νοέμβριο» η εταιρεία να διαθέτει αρκετά δεδομένα ώστε να κρίνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Να είναι σε θέση να καταθέσει τον φάκελο για την έγκρισή του στις αρμόδιες αρχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ η έγκριση για το εμβόλιο μπορεί να δοθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αντί των έξι μηνών που απαιτούνται, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος.

«Θα είμαστε πλήρως σε θέση να εφοδιάσουμε την αμερικανική αγορά» ενώ η Ευρώπη θα προμηθευτεί το εμβόλιο από ένα εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελβετία, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Moderna, κ. Μπανσέλ.

Πρόσφατα η Moderna ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον κολοσσό Lonza. Στόχος είναι να παρασκευάζει έως και 1 δισεκατομμύριο δόσεις ετησίως από το εμβόλιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ