ΗΠΑ: Σε συμφωνία 375 εκατ. με Eli Lilly για το φάρμακο του κορωνοϊού

Συνολικά 375 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly για την παροχή 300.000 δόσεων του πειραματικού φαρμάκου αντισωμάτων για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Συνολικά 375 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly για την παροχή 300.000 δόσεων του πειραματικού φαρμάκου αντισωμάτων για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η συμφωνία παρέχει την επιλογή για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγοράσει 650.000 επιπλέον δόσεις έως τις 30 Ιουνίου, ανέφερε η Eli Lilly.

“Η Eli Lilly έχει αξιοποιήσει τη βαθιά επιστημονική μας ικανότητα για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας. Είμαστε περήφανοι για τις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε πιθανά φάρμακα για την καταπολέμηση της. COVID-19″, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. David Ricks.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έκτακτη έγκριση του φαρμάκου για άτομα με ήπια συμπτώματα της νόσου. Εάν χορηγηθεί εξουσιοδότηση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί ότι οι ασθενείς δεν θα έχουν κανένα κόστος για το φάρμακο.

Η Lilly ανακοίνωσε ότι αναμένει παραγωγή 1 εκατομμυρίου δόσεων του φαρμάκου της έως το τέλος του 2020. Σχεδόν 100.000 δόσεις έτοιμες να αποσταλούν εντός ημερών κατόπιν έγκρισης.

Πρώιμα στάδια της νόσου λόγω κορωνοϊού

Η συμφωνία με τις ΗΠΑ ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μια δοκιμή του φαρμάκου απέτυχε να δείξει οφέλη σε νοσηλευμένους ασθενείς. Η εταιρεία σημείωσε ωστόσο ότι είναι πεπεισμένη ότι το φάρμακο είναι χρήσιμο σε όσους βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της covid-19.

Το φάρμακο του Eli Lilly είναι μέρος μιας κατηγορίας θεραπειών γνωστών ως μονοκλωνικά αντισώματα. Η ανάλυση έδειξε ότι, το ιικό φορτίο ήταν σημαντικά χαμηλότερο 11 ημέρες αργότερα στην ομάδα παρέμβασης. Δηλαδή επετεύχθη το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μελέτης. Το ιικό φορτίο ήταν επίσης μειωμένο και πριν την 11 ημέρα ελέγχου.

Τα συμπτώματα είχαν αρχίσει να υποχωρούν στις τρεις ημέρες από τη χορήγηση της θεραπείας. Το 5,8% των ασθενών της ομάδας ελέγχου (placebo) χρειάστηκε νοσηλεία ή επισκέφθηκε τα ΤΕΠ έναντι του 0,9% όσων πήραν αντισώματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ