Γραβάνης: Στα μέσα του 2022 τα φάρμακα για τον κορωνοϊό

Για τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης.

Για τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, στα μέσα του 2022 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού σε μορφή χαπιών. Μάλιστα, όπως είπε, ήδη 2-3 από τις 200 έρευνες για τα αντιικά φάρμακα που γίνονται, βρίσκονται σε φάση κλινικής δοκιμής.

«Αν έχουμε και τα φάρμακα στα πρώτα στάδια της λοίμωξης τότε θα μιλάμε για νίκη στον πόλεμο κατά του ιού», τόνισε ο καθηγητής ενώ αναφερόμενος στις υποθέσεις απάτης με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ανεύθυνη πράξη, είναι αδιανόητο», ζητώντας να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με το ekriti, ο κ. Γραβάνης εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στη διασπορά του ιού από τα παιδιά στους ενήλικες της οικογένειάς τους λέγοντας ότι οι νέοι δεν έχουν αν φοβούνται τίποτα από το εμβόλιο και οι εκπαιδευτικοί πρέπει στο σύνολό τους να εμβολιαστούν, αλλιώς θα έχουμε πολλά κρούσματα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική που θεωρείται βέβαιη διασπορά του ιού», εξήγησε, σημειώνοντας ωστόσο, πως «αν δεν υπάρξει ένα νέο επιθετικό στέλεχος του ιού, που θα ξεπερνά την προστασία από τα υπάρχοντα εμβόλια, η πανδημία θα μετατραπεί σε ενδημική νόσο τύπου γρίπης προς το τέλος του 2022».

Επίσης, τόνισε πως υπάρχει ανάγκη- μέχρι τέλος Οκτωβρίου- να γίνει ο εμβολιασμός 1-1,5 εκατ. πολιτών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ