Επένδυση 139 εκατ. από την Glaxo σε μονάδα παραγωγής του Benlysta

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Περί τα 139 εκατ. δολ. επένδυσε η φαρμακευτική επιχείρηση GlaxoSmithKline για την ανακατασκευή μονάδας παραγωγής στην περιοχή Rockville, Maryland, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στο φάρμακο Benlysta για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ).

Περί τα 139 εκατ. δολ. επένδυσε η φαρμακευτική επιχείρηση GlaxoSmithKline για την ανακατασκευή ενός κτιρίου στην περιοχή Rockville, Maryland, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στο φάρμακο Benlysta για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά την ανακατασκευή του εργοστασίου, στην περιοχή Rockville, η GlaxoSmithKline ενισχύει τη δυναμική της με του «μαχητή» Benlysta για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο. Το φάρμακο έχει συνταγογραφηθεί σε 59.000 ασθενείς στις ΗΠΑ από το λανσάρισμα του, το 2011.

Η GlaxoSmithKline επέλεξε να ενισχύσει τη γραμμή παραγωγής στο υπάρχον κτίριο του Maryland. Στην υπάρχουσα μονάδα υπάρχει ήδη αρκετή εμπειρία στην παραγωγή του ενέσιμου ή εγχυμένου φαρμάκου. Τα κεφάλαια της επένδυσης κατευθύνθηκαν για την αναπαλαίωση στις υπάρχουσες δομές και την κατασκευή, εγκατάσταση νέου εξοπλισμού.

Το Benlysta είναι μοναδικός βιολογικός παράγοντας που έχει εγκριθεί ως θεραπεία κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ). Υπήρξε από τα κορυφαία φάρμακα της GlaxoSmithKline τα τελευταία χρόνια. Οι πωλήσεις το 2018 αυξήθηκαν κατά 29%, φτάνοντας στα 482,3 εκατ. δολ.

Η αποκάλυψη του εργοστασίου του Maryland έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας ενός νέου εργοστασίου της GlaxoSmithKline. Πρόκειται για επένδυση 120 εκατ. δολ. σε εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στο Upper Merion, Pennsylvania, λίγο έξω από την Φιλαδέλφεια.

Η λειτουργία αυτής της μονάδας, στοχεύει στην παραγωγή φαρμάκων που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξη της εταιρείας. Με επίκεντρο σε υποψήφια ογκολογικά φάρμακα.

Ερυθηματώδης Λύκος

Να σημειωθεί πως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) αποτελεί διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος. Η νόσος μπορεί να προσβάλλει πολλά όργανα ή συστήματα του οργανισμού. Όπως το δέρμα, τις αρθρώσεις, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο. Γι’ αυτόν το λόγο χαρακτηρίζεται συστηματική.

Κόπωση, αίσθημα κακουχίας, δερματικά εξανθήματα, όπως το χαρακτηριστικό εξάνθημα της πεταλούδας στα μάγουλα και στη μύτη. Απώλεια μαλλιών, αλλά και πλευρίτιδα, νεφρική νόσος, φλεγμονή του εγκεφάλου, θρομβώσεις σε φλέβες και αρτηρίες είναι μερικά από τα συμπτώματα.

Η χρόνια φλεγμονή την οποία προκαλεί ο ΣΕΛ αυξάνει κατά 10 φορές τον κίνδυνο ζωτικής βλάβης στα όργανα –στόχους. Ενώ 10πλασιάζει και την πρόωρη θνητότητα, σε ορισμένες ομάδες ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ