Επένδυση 100 εκατ. από την Nestle για φάρμακο κατά της αλλεργίας στα φιστίκια

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε εξαγορά επιπλέον μετοχικού κεφαλαίου στην Aimmune Therapeutics Inc, έναντι 98 εκατ. δολ., προχωρά η Nestle SA, καθώς η φαρμακευτική επιχείρηση προετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση εμπορικής ανάπτυξης σε αλλεργικό φάρμακο κατά των φιστικιών, μέχρι το τέλος του έτους.

Nestle – Aimmune

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αυξάνει το μερίδιο της Nestle στο 19% από 14,5% που κατείχε στις 26 Φεβρουαρίου, με την επένδυση στην Aimmune Therapeutics Inc να ανέρχεται συνολικά στα 273 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, οι δύο επιχειρήσεις προχώρησαν σε επέκταση του διετούς σύμφωνου στρατηγικής ανάπτυξης στο θεραπευτικό μέτωπο των αλλεργιών που αναπτύσσουν οι ασθενείς από την κατανάλωση τροφίμων, για επιπλέον δύο χρόνια.

«Ορισμένοι επενδυτές εξέφραζαν την ανησυχία τους, καθώς εκτιμούσαν πως η Nestle θα αποχωρούσε από την Aimmune, πουλώντας και την αρχική συμμετοχή που διατηρούσε. Ωστόσο, η νέα κίνηση επιβεβαιώνει πως η Nestle επενδύει μακροπρόθεσμα στην φαρμακευτική επιχείρηση», όπως επισημαίνει η Liana Moussatos, αναλύτρια της Wedbush Securities.

Ευκαιρίες ανάπτυξης…

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία για τις αλλεργίες στα φιστίκια, μια αντίδραση του οργανισμού που παρατηρείται όλο και συχνότερα και θα μπορούσε να είναι ακόμα και θανατηφόρα.

Οι αναλυτές «βλέπουν» τεράστιες ευκαιρίες στην ανάπτυξη της δια του στόματος θεραπείας AR101 για την αλλεργία στα φιστίκια, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει και την πρώτη διαθέσιμη θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς.

Η επένδυση της Nestle μέσω της συμμετοχής της στην Aimmune ξεπερνά το προβλεπόμενο στάδιο για την έγκριση και κυκλοφορία του φαρμάκου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επισημαίνει ο Chief Executive Officer, Jayson Dallas.

Η Nestle προσπαθεί να εξελιχθεί σε εταιρεία σφαιρικής προσέγγισης σχετικά τη «διατροφή, υγεία και ευεξία», με τη μονάδα Nestle Health Science, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό τον στόχο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Aimmune, ο γενικός διευθυντής της Nestle Health Science, Greg Behar, θα συνεχίσει τα καθήκοντα του ως διευθυντής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ