ΕΜΑ: Δεν έχει λάβει αίτηση για το Sputnik-V – Διαψεύδουν οι Ρώσοι

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία αίτηση για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία αίτηση για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει καταθέσει την σχετική αίτηση για έγκριση του εμβολίου, ενώ στον επίσημο λογαριασμό του εμβολίου Sputnik-V στο Twitter αναρτήθηκε φωτογραφία με την αίτηση που κατατέθηκε για την έγκριση του εμβολίου στην ΕΕ, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου του 2021.

Διαψεύδουν οι Ρώσοι -«Κανονικά η αίτηση»

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει από την Χάγη, επικαλούμενο την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΕΜΑ, ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V συμπεριελήφθη στον κατάλογο των εμβολίων που συμμετείχαν σε επιστημονική διαβούλευση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι παρασκευαστές του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι είχαν επιστημονική γνωμοδότηση εκ μέρους του ΕΜΑ, η οποία προβλέπει την παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών στοιχείων και των στοιχείων της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με την παραγωγή του εμβολίου. Σύμφωνα με την πολιτική διαφάνειας του οργανισμού, το σκεύασμα συμπεριελήφθη στον κατάλογο των φαρμακευτικών σκευασμάτων που έλαβαν επιστημονική γνωμοδότηση.

Δημοσίευσε την αίτηση που κατατέθηκε τέλη Ιανουαρίου η Ρωσία

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «στην παρούσα χρονική στιγμή ο ΕΜΑ βρίσκεται σε διάλογο με την εταιρεία για τον καθορισμό των περαιτέρω βημάτων» όπως και ότι «οι παρασκευαστές, εξέφρασαν το ενδιαφέρον, ώστε το εμβόλιο να εξετασθεί ως υποψήφιο για την διεξαγωγή σταδιακής πραγματογνωμοσύνης». Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) σε ανακοίνωσή του μέσω της οποίας απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΜΑ, αναφέρει ότι υπάρχει έγγραφη επιβεβαίωση της καταχώρησης της αίτησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην ΕΕ.

Μάλιστα στον επίσημο λογαριασμό του εμβολίου Sputnik-V στο Twitter , δημοσιεύεται το σχετικό έγγραφο που επιβεβαιώνει την αίτηση καταχώρησης στην ΕΕ για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V. «Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ότι δεν μπορούν να βρουν την αίτηση του Sputnik-V, δημοσιεύουμε την αίτηση αυτή που κατατέθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2021» , αναφέρεται στο σχόλιο που αναφέρεται στην φωτογραφία με την αίτηση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ