Αξίζει να δειςEli Lilly: Σε συμφωνία 47,5 εκατ. με την Centrexion για νέο φάρμακο

Eli Lilly: Σε συμφωνία 47,5 εκατ. με την Centrexion για νέο φάρμακο

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε συμφωνία με την Centrexion Therapeutics, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly καταβάλλοντας προκαταβολικά 47,5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα σε πολλά υποσχόμενη κυκλοφορία μη οπιούχου φαρμάκου που καταστέλλει τον χρόνιο πόνο και βρίσκεται σε πρόγραμμα ανάπτυξης Φάσης 1.

Σε συμφωνία με την Centrexion Therapeutics, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly καταβάλλοντας προκαταβολικά 47,5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα στην πολλά υποσχόμενη κυκλοφορία μη οπιούχου φαρμάκου που καταστέλλει τον χρόνιο πόνο και βρίσκεται σε πρόγραμμα ανάπτυξης Φάσης 1.

Καθώς το κλινικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του νέου φαρμάκου βρίσκεται σε εξέλιξη, η συμφωνία προβλέπει επιπλέον 575 εκατ. δολ. υπέρ της Centrexion σε κανονιστικά ορόσημα. Ταυτόχρονα, καταβολές επιπλέον 375 εκατ. δολ., εφόσον το μη οπιούχο φάρμακο τοποθετηθεί και αναπτυχθεί εμπορικά.

Το υπό ανάπτυξη μη οπιούχο φάρμακο, που ονομάζεται CNTX-0290, είναι ένας αγωνιστής τύπου 4, μικρού μορίου υποδοχέας σωματοστατίνης (SSTR4).

Η Centrexion Therapeutics αναπτύσσει το φάρμακο για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου, που συνδέεται με φλεγμονώδεις, νευροπαθητικές και άλλες συνδυαστικές περιπτώσεις πόνου.

Το συγκεκριμένο, αποτελεί το δεύτερο πιο προηγμένο βιοτεχνολογικό φάρμακο, μετά το CNTX-4975 για την οστεοαρθρίτιδα.

Ανάπτυξη νέων θεραπειών

«Η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Centrexion Therapeutics, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ικανότητα αξιοποίησης των κλινικών δεδομένων, σε φάση ανάπτυξης» όπως δηλώνει ο Jeffrey Kindler, πρώην CEO της Pfizer και πλέον επικεφαλής της Centrexion. «Το εύρωστο χαρτοφυλάκιο κατά του πόνου που διαθέτει Lilly και το επιτυχημένο ιστορικό ανάπτυξης και εμπορίας νέων θεραπειών, την καθιστούν ιδανική επιλογή για την προώθηση του CNTX-0290».

Ο Jeff Kindler αποχώρησε από την Pfizer το 2010. Προσχώρησε στην ομάδα της Centrexion το 2013.

Η Eli Lilly έχει πλέον αποκλειστικά τα παγκόσμια δικαιώματα του φαρμάκου. Ωστόσο, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα μπορούσαν ακόμη να αποφασίσουν κοινή προώθηση στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια διευρυμένη ανάγκη για ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες προσεγγίσεις στη θεραπεία παθήσεων για τον χρόνιο πόνο. Γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Centrexion. Μπορούμε έτσι να εκπληρώσουμε την υπόσχεση του αγωγού ανάπτυξης νέων φαρμάκων. Με νέες θεραπείες που δεν προκαλούν εθισμό», όπως δηλώνει η Sara Nayeem, MD, συνεργάτης της New Enterprise Associates.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ