Έγκριση της Astellas σε θεραπεία για την ρευματοειδή αρθρίτιδα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

«Πράσινο φως» λαμβάνει η φαρμακευτική επιχείρηση Astellas Pharma Inc. για το νέο σκεύασμα peficitinib hydrobromide 50 mg και 100 mg, στο μέτωπο θεραπείας της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (συμπεριλαμβανομένης και της πρόληψης βλαβών στις αρθρώσεις) σε ασθενείς που έχουν ανεπαρκή ανταπόκριση στις συμβατικές θεραπείες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Tα δισκία peficitinib hydrobromide αποτελούν έναν δια του στόματος αναστολέας κινάσης Janus (JAK). Έλαβαν έγκριση παρασκευής και εμπορίας στην Ιαπωνία για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Astellas Pharma, Kenji Yasukawa, Ph.D.

Το peficitinib hydrobromide, της Astellas, καταστέλλει την ενεργοποίηση και πολλαπλασιασμό των φλεγμονωδών κυττάρων που εμπλέκονται στην αρθρική φλεγμονή καταστρέφοντας τις αρθρώσεις των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η έγκριση βασίζεται στα αποτελέσματα δύο κλινικών δοκιμών φάσης 3 (RAJ3 * 1 και RAJ4 * 2) της peficitinib hydrobromide. Οι ασθενείς που έλαβαν μέρος έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και είχαν ανεπαρκή ανταπόκριση στις συμβατικές θεραπείες.

Και οι δύο δοκιμές κατέδειξαν υπεροχή έναντι του εικονικού φαρμάκου και πληρούσαν τα κύρια σημεία αναφοράς. Η ανάλυση ασφάλειας των δοκιμών είναι σύμφωνη με το προφίλ ασφαλείας του peficitinib σε προηγούμενες κλινικές δοκιμές, ενώ δεν παρατηρήθηκαν νέα ζητήματα ασφαλείας.

Ο αριθμός των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα στην Ιαπωνία εκτιμάται ότι είναι περίπου 0,6 έως 1 εκατομμύριο. Με τη διάθεση του peficitinib hydrobromide ως νέα θεραπευτική επιλογή, η Astellas θα συμβάλει καθοριστικά στη θεραπεία ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που έχουν ανεπαρκή ανταπόκριση στις συμβατικές θεραπείες.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκύπτει από ένα πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι υγιές, βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει εσφαλμένα τα κύτταρα στην εσωτερική επένδυση των αρθρώσεων. Αποτέλεσμα είναι η φλεγμονή τους. Αυτό κάνει τις αρθρώσεις να πρηστούν, να σκληρύνουν και να σας πονούν.

Οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν μερικές περιόδους έξαρσης και περιόδους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ