Έγκριση του Lorbrena της Pfizer για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην έγκριση νέας θεραπείας κατά του καρκίνου του πνεύμονα για ασθενείς με συγκεκριμένη γονιδιακή μετάλλαξη, που προηγουμένως είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για επιθετική μορφή της νόσου προχώρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Lorbrena – Pfizer

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η θεραπεία του Lorbrena (lorlatinib), που αναπτύσσει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer, έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία του προχωρημένου μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα σε ασθενείς με μετάλλαξη του γονιδίου ALK, οι οποίοι έχουν υποτροπιάσει μετά από θεραπεία με αναστολείς της ALK, όπως το Xalkori της Pfizer.

Ενώ πολλοί ασθενείς ανταποκρίνονται στην αρχική θεραπεία με τον αναστολέα της ALK, εμφανίζουν τελικά προοδευτική εξέλιξη της νόσου, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές λόγω της αντοχής στα υπάρχοντας φάρμακα.

Μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα

Ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα (NSCLC) αντιπροσωπεύει περίπου το 85% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα και παραμένει δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Περίπου το 3% έως 5% των όγκων NSCLC είναι ALK-θετικοί και συχνά συναντώνται σε μη καπνιστές.

Η θεραπευτική επιλογή του Lorbrena, γνωστό ως δραστική lorlatinib, λαμβάνει ταχεία έγκριση όπως αναφέρει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ