Συνολικά 11 δισεκατομμύρια δολάρια θα λάβει σε πρώτη φάση η γερμανική Biontech από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb (BMS), για την από κοινού ανάπτυξη ενός φαρμάκου κατά του καρκίνου.
- Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Σύμφωνα με το Reuters, όπως δήλωσε o Διευθύνων Σύμβουλος της Biontech, Ουγκούρ Σαχίν, η αμερικανική BMS θα καταβάλει συνολικά έως και 11,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συνεργασία, με την γερμανική εταιρεία, που έχει έδρα στο Μάιντς. Ως προκαταβολή μάλιστα, η Biontech θα λάβει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Φάρος ελπίδας
Το αντικαρκινικό φάρμακο με την κωδική ονομασία BNT327 θεωρείται φάρος ελπίδας από την Biontech.
Το BNT327 προορίζεται, μεταξύ άλλων, για την εξουδετέρωση των επιδράσεων των όγκων που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για μια ευρεία ποικιλία τύπων καρκίνου, είτε ως μοναδικός παράγοντας είτε σε συνδυασμό με άλλους.
Προβλέπεται επίσης ότι η Biontech και η Bristol Myers Squibb θα μοιραστούν εξίσου το κόστος των κλινικών δοκιμών. Τα κέρδη και οι ζημίες που σχετίζονται με το υποψήφιο φάρμακο θα πρέπει επίσης να κατανέμονται ισότιμα.
Οι δύο εταιρείες ανέφεραν σε ξεχωριστές δηλώσεις ότι ο αμερικανικός όμιλος θα αναπτύξει και θα εμπορευματοποιήσει από κοινού το φάρμακο της BioNTech, BNT327, για πολλαπλούς τύπους συμπαγών όγκων.
Η BioNTech ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από κοινού επιδιώκουν να θέσουν ένα νέο πρότυπο περίθαλψης στον τομέα της αγοράς του καρκίνου, ο οποίος πλέον κυριαρχείται από τους λεγόμενους αναστολείς σημείων ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου του Keytruda με πωλήσεις 29,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Δείτε επίσης
Bristol: Νέα ιστοσελίδα σύμμαχος για ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση
BionTech: Προσαρμοσμένο εμβόλιο για την Covid τον Σεπτέμβριο