Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών από τον ΕΟΦ

Την επέκταση της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης 77 φαρμακευτικών προϊόντων (δείτε τη λίστα) προκειμένου να διασφαλισθεί η επάρκειά τους για την ελληνική αγορά αποφάσισε ο ΕΟΦ σήμερα Πέμπτη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Οργανισμός προχώρησε στο μέτρο μετά από αναφορές για ελλείψεις φαρμάκων καθώς και των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο ΕΟΦ για τη διακίνηση των φαρμάκων,

Το μέτρο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο από τον ΕΟΦ για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα αρθεί, ολικώς ή μερικώς, όταν κριθεί ότι έχει αποκατασταθεί η επάρκεια των προϊόντων στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΦ τονίζει ότι «θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης η οποία είναι σημαντικό να τηρηθεί από όλη την αλυσίδα διακίνησης (εταιρείες – φαρμακαποθήκες – φαρμακεία)».

Παράλληλά επισημάνει ότι « οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι και δεν είναι πάντοτε εφικτό να προβλεφθούν» και προσθέτει πως «η δημοσιοποίηση των προϊόντων σε έλλειψη στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Παρόλα αυτά ο Οργανισμός διαπιστώνει ότι η ανταπόκριση δεν είναι πάντοτε η αναμενόμενη. «Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε, υπενθυμίζοντας ότι η ευθύνη της κάλυψης των αναγκών των ασθενών βαρύνει όλους μας στο μέρος που αναλογεί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ