Ένα δισ. άνθρωποι θα χάσουν την ακοή τους εξαιτίας των ακουστικών

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους εξαιτίας της χρήσης ακουστικών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί για τον κίνδυνο της συνήθειας να ακούμε μουσική, στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά, ή ακόμα και για ομιλία στο τηλέφωνο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας 375 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτή τη σοβαρή κατάσταση. Σε έναν κόσμο με πολύ θόρυβο, ένα δισ. κινδυνεύει να χάσει την ακοή του.

Ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατέψουμε την ακοή μας σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο θορυβώδες, από την κίνηση μέχρι τα κινητά.

Ο ειδικός Stephen Wheatley προτείνει μερικούς τρόπους για να προστατέψουμε τα αυτιά μας από κώφωση.

Πρόσεχε τον θόρυβο

Ήχος είναι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, όλα τα άλλα είναι θόρυβος. Πρόσεχε το και προστάτεψε τα αυτιά σου. Χρησιμοποίησε ειδικά προστατευτικά, που χαμηλώνουν τον εξωτερικό θόρυβο, ειδικά σε μέρη που ξέρεις ότι θα έχεις πρόβλημα.

Πρόσεχε τον θόρυβο του αέρα

Ο αέρας μπορεί να σου προκαλέσει εμβοές, μια κατάσταση που σου προκαλεί κουδούνισμα ή βούισμα στα αυτιά. Χρησιμοποίησε ειδικά προστατευτικά αυτιών από τον άνεμο.

Πάτα pause

Ξεκούρασε την ακοή σου, ειδικά αν εκτίθεσαι συχνά σε φασαρία. Κάτσε κάπου ήσυχα και διάβασε ένα βιβλίο με ηρεμία.

Μην βάζεις τίποτα μικρό στα αυτιά σου

Οι μπατονέτες για παράδειγμα είναι μια λάθος κίνηση. Το κερί είναι κάτι φυσικό και δεν πρέπει να το πιέζεις προς τα μέσα. Αν αντιμετωπίζεις πόνο, συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

Κοιμήσου καλά το βράδυ

Κάνε το περιβάλλον σου ήρεμο και ξεκούραστο. Ο θόρυβος επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου. Αν δεν μπορείς να το ελέγξεις, κοιμήσου με ωτασπίδες.

Η υπερέκθεση στον θόρυβο τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια. Τα ακουστικά δεν βοηθούν, οπότε αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες, όπως αναφέρει η Mirror.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ