Χειρουργός δείχνει τους πνεύμονες ενός καπνιστή επί 30 χρόνια (vid)

Γιατρός στην Κίνα αναρτά βίντεο με την εικόνα από τους πνεύμονες που μόλις βγήκε από το στήθος ενός χρόνιου καπνιστή και τα πλάνα γίνονται viral.

Γιατρός στην Κίνα αναρτά βίντεο με την εικόνα από τους πνεύμονες που μόλις βγήκε από το στήθος ενός χρόνιου καπνιστή και τα πλάνα γίνονται viral.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την ώρα που στην Ελλάδα γίνεται πολύς λόγος για τον αντικαπνιστικό νόμο, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και κάποιες μέρες το βίντεο από νοσοκομείο της Κίνας. Το βίντεο ανάρτησε γιατρός προκειμένου να δείξει στους καπνιστές τη ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες με το χρόνιο κάπνισμα.

Ο δρ. Τσεν και η ομάδα του πραγματοποιούσαν εγχείριση σε ασθενή, 56 ετών. Νωρίτερα είχε ανακηρυχθεί κλινικά νεκρός. Η επέμβαση έγινε προκειμένου να πάρουν τους πνεύμονές του για μεταμόσχευση. Ο αποθανών ωστόσο, φαίνεται πως κάπνιζε συστηματικά για 30 ολόκληρα χρόνια και το θέαμα που αντίκρισαν οι γιατροί ήταν πραγματικά αποκαρδιωτικό.

Οι πνεύμονες του ασθενούς ήταν μαύροι από το κάπνισμα, γεγονός που έδωσε στον γιατρό από την Κίνα μια ιδέα. Αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μόσχευμα, καθώς οι αλλοιώσεις από το κάπνισμα δεν του το επέτρεπαν, θα το χρησιμοποιούσε προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη στη χώρα του.

Το βίντεο με τους πνεύμονες καπνιστή γίνεται viral

Ανάρτησε το βίντεο από το νοσοκομείο του Λαού Γούξι, στην πόλη Τζιάνγκσου της Κίνας, με το hashtag #jieyan που σημαίνει «κόψε το κάπνισμα». Ο Δρ. Τσεν, που αναφέρει πως το κάπνισμα αποκτά διαστάσεις «μάστιγας» στην Κίνα. Δεν γνώριζε ωστόσο πως το βίντεο που αναρτούσε θα γινόταν viral σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Πολλοί καπνιστές σε αυτή τη χώρα έχουν πνεύμονες που μοιάζουν σαν αυτόν. Η ομάδα μου αποφάσισε να απορρίψει τους πνεύμονες αυτούς ως πιθανό μόσχευμα» αναφέρει στο Asia Wire ο Κινέζος γιατρός.

«Αν είστε συστηματικός καπνιστής, οι πνεύμονές σας ίσως δεν γίνουν αποδεκτοί, ακόμη και αν επιλέξετε να γίνετε δωρητής οργάνων μετά θάνατον» συμπληρώνει.

«Κοιτάξτε αυτούς τους πνεύμονες – έχετε ακόμη το κουράγιο να καπνίσετε;» αναρωτιέται ο γιατρός που πραγματοποίησε την επέμβαση. Το βίντεο και οι εικόνες του μαυρισμένου πνεύμονα είναι πράγματι σοκαριστικές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ