Αξίζει να δειςΕπενδυτικό κεφάλαιο ρίχνει 350 εκατ. στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ

Επενδυτικό κεφάλαιο ρίχνει 350 εκατ. στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Ξεπερνά τον αρχικό στόχο των 200 εκατ. δολ. που είχε θέσει αρχικά το επενδυτικό κεφάλαιο Dementia Discovery Fund (DDF), συγκεντρώνοντας περί τα 350 εκατ. δολ. στο «μέτωπο» πρόληψης και αντιμετώπισης της άνοιας.
Το παγκόσμιο DDF, που αποτελεί πρωτοβουλία του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, είναι το πρώτο Ταμείο που εστιάζει στην έρευνα αποκλειστικά για την άνοια, συσπειρώνοντας κυβέρνηση, βιομηχανία και φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε ένα κοινό στόχο: την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, τα 350 εκατ. δολ. συγκεντρώθηκαν μετά τη διάθεση 60 εκατ. δολ. από την AARP (μη κερδοσκοπική εταιρεία που εκπροσωπεί αμερικανούς άνω των 50 ετών), καθώς και με τις δωρεές κεφαλαίων από εταιρείες όπως η UnitedHealth, η Aegon και η Quest Diagnostics.
Στους υφιστάμενους υποστηρικτές περιλαμβάνεται ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates και αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η GlaxoSmithKline, η Johnson & Johnson, η Eli Lilly, καθώς και η βρετανική κυβέρνηση.
Το DDF έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 16 δράσεων σε εταιρείες βιοτεχνολογίας -κυρίως στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες- διερευνώντας πιθανές νέες θεραπείες κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.
Δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία που να μπορεί να καταστείλει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ, την πιο κοινή μορφή άνοιας. Τα υπάρχοντα φάρμακα δεν μπορούν παρά να περιορίσουν μερικά από τα συμπτώματα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Προσωπική υπόθεση…
Στις αρχές του έτους, ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακοίνωσες τη διάθεση 100 εκατ. δολ. στην έρευνα αντιμετώπισης της ασθένειας.
«Έχω έναν πατέρα που έχει επηρεαστεί βαθιά από την ασθένεια. Μόνο λύνοντας τέτοια προβλήματα, μπορούμε να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας τα ιατρικά κόστη και την ανθρώπινη τραγωδία» αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας για τους λόγους πίσω από την επένδυσή του.
«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από αυτή την ασθένεια κι αυτό είναι τραγικό» πρόσθεσε.
Η μισή δωρεά του Γκέιτς έγινε προς το Dementia Discovery Fund, το οποίο ερευνά νέους τρόπους θεραπείας της ασθένειας.
«Ένας από τα βασικά πράγματα που ακόμα δεν ξέρουμε είναι πότε ακριβώς ξεκινάει το Αλτσχάιμερ. Σε ποια χρονική στιγμή θα χρειαστεί κάποιος θεραπεία ώστε να αποφύγει εντελώς την ασθένεια;» αναρωτήθηκε, σε συνέντευξή του στο Today show του NBC.
Ο ίδιος μάλιστα μίλησε και για τη δική του ανησυχία ότι μπορεί να αναπτύξει την ίδια ασθένεια, ωστόσο, εξέφρασε αισιοδοξία ότι «θα υπάρξουν νέες ιδέες και νέα φάρμακα τα επόμενα 10-15 χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ