ΦάκελοιΟδοντιατρικάΈχετε πονόδοντο; Δείτε ποια φάρμακα ανακουφίζουν πραγματικά

Έχετε πονόδοντο; Δείτε ποια φάρμακα ανακουφίζουν πραγματικά

- Advertisement -

Όλοι λίγο πολύ κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με ισχυρό πονόδοντο! Ποια είναι όμως η καλύτερη λύση για άμεση ανακούφιση τη δύσκολη εκείνη στιγμή;

Η ιβουπροφαίνη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μόνα τους ή συνδυαστικά με ακεταμινοφαίνη είναι καλύτερα στην ανακούφιση του οξέος πόνου, σύμφωνα με ανασκόπηση περισσοτέρων από 460 δημοσιευμένων μελετών.

Οι ερευνητές της Οδοντιατρικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve εξέτασαν την ανακούφιση του οξέος οδοντιατρικού πόνου και την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της δοσο-εξαρτώμενης σχέσης.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο The Journal of the American Dental Association, «τα διαθέσιμα στοιχεία επί του θέματος δείχνουν ότι τα μη στεροειδή φάρμακα, με ή χωρίς ακεταμινοφαίνη, προσφέρουν την επιθυμητή ισορροπία μεταξύ οφέλους και βλάβης, βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιώντας τα οξέα ανεπιθύμητα επεισόδια».

Η ανασκόπηση έδειξε ότι για τους ενήλικες, ο συνδυασμός 400 mg ιβουπροφαίνης και 1.000 mg ακεταμινοφαίνης ήτα ανώτερος οποιουδήποτε άλλου φαρμακευτικού συνδυασμού, ακόμα και αυτών που περιείχαν οπιοειδή.

Τέλος, διαπιστώθηκε ότι τα οπιοειδή ή οι συνδυασμοί φαρμάκων που τα περιλαμβάνουν αντιστοιχούν στις περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως ναυτία/εμετό, δυσκοιλιότητα, αναπνευστική καταστολή και υπνηλία, σε παιδιά και ενήλικες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ