ΠολιτικήΥπόθεση Novartis: Παγώνει η περιουσία Σαράφη και Κελέση - Έρευνα

Υπόθεση Novartis: Παγώνει η περιουσία Σαράφη και Κελέση – Έρευνα

- Advertisement -

Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία εντός Ελλάδος, αλλά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε τράπεζες της Ελβετίας, που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και Αικατερίνη Κελέση, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία εντός Ελλάδος, αλλά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε τράπεζες της Ελβετίας, που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και Αικατερίνη Κελέση, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία εντός Ελλάδος, καθώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία, των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, η Αρχή υπό τον πρόεδρό της, τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, θεωρεί ότι τα χρήματα που έλαβαν οι δύο από αμερικανικές αρχές συνδέονται άμεσα με τις καταθέσεις τους στην ελληνική Δικαιοσύνη. Επιπλέον, εκτιμάται ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για το καθεστώς του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, καθώς φέρονται να είχαν οικονομικό κίνητρο.

«Σπασμένες» διαδρομές χρημάτων

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα χρηματικά ποσά μεταφέρθηκαν σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελβετία. Για τον έναν από τους δύο πρώην μάρτυρες εντοπίστηκε ύποπτο ποσό περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ για τη δεύτερη το αντίστοιχο ποσό αγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ.

Η ανάλυση της διαδρομής των χρημάτων αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 12 ακόμη πρόσωπα φέρονται να έλαβαν χρηματικά ποσά από 30.000 έως 500.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει δηλωμένος λόγος ή αιτιολόγηση για τις καταθέσεις. Για τον λόγο αυτό, η Αρχή προχώρησε στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και αυτών, ενώ ζητά τον έλεγχό τους από την αρμόδια εισαγγελία για συνέργεια σε ξέπλυμα χρήματος.

Νέα ποινική έρευνα σε βάρος των δύο πρώην μαρτύρων

Ήδη, η εντολή δέσμευσης έχει διαβιβαστεί στις τράπεζες στην Ελλάδα και την Ελβετία. Τα περιουσιακά στοιχεία των δύο προσώπων παραμένουν προσωρινά «παγωμένα», μέχρι να ληφθούν περαιτέρω δικαστικές αποφάσεις.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί νέο κύκλο ποινικής έρευνας. Ο κ. Βουρλιώτης συνέταξε πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) εις βάρος των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων, βάσει των καταθέσεων των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Δίκη σε εξέλιξη και καταδίκη σε πρώτο βαθμό

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες δικάζονται ήδη σε δεύτερο βαθμό για ψευδείς καταθέσεις. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από 25 έως 33 μήνες με αναστολή.

Γεωργιάδης για Novartis

Την δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Facebok, ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Ἔστι καὶ θεοῦ δίκη, καὶ ὀφθαλμὸς ὁρῶν τά πάντα» «Υπάρχει θεϊκή δικαιοσύνη, και ένας οφθαλμός που βλέπει τα πάντα.» Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η σκευωρία Novartis είχα καταγγείλει την ανάμειξη των συκοφαντών ψευδομαρτύρων που η τότε Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη όχι μόνον παρανόμως, αλλά και πολύ κακώς, τους έδωσε την προστασία των ”μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος”.

Εγώ ήξερα και ότι έλεγαν εις γνώσιν τους ψέματα (όπως έκρινε ήδη το Δικαστήριο σε πρώτο βαθμό) αλλά και ότι εξυπηρετούσαν το ιδιοτελές τους συμφέρον. Προσφάτως είχα καταγγείλει ότι η κ. Μαραγγέλη (η μία από τους δύο ψευδομάρτυρες) είχε λάβει πολλά εκατομμύρια από τις Αμερικανικές Αρχές (η ύπαρξη του κινήτρου της αμοιβής αυτομάτως τους στερούσε την δυνατότητα να είναι μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος στην Ελλάδα) και ότι τα εκατομμύρια αυτά τα είχε αποκρύψει από τις Ελληνικές Φορολογικές Αρχές υποπίπτοντας στο αδίκημα της μεγάλης Φοροδιαφυγής. Την ημέρα που το αποκάλυψα, στο πρωτόδικο Δικαστήριο ο δικηγόρος της με είχε διαψεύσει και είχε αρνηθεί την ύπαρξη αμοιβής της, λέγοντας καταφανώς ψέματα. Σήμερα η Αρχή για το ξέπλυμα δέσμευσε την περιουσία τους, διότι τους κατηγορεί για σειρά αδικημάτων και όχι μόνον της φοροδιαφυγής, αλλά και του ξεπλύματος. Δηλ βρήκε περίεργες κινήσεις των λογαριασμών τους σε τρίτα πρόσωπα που δεν δικαιολογούνται. Η υπόθεση της Σκευωρίας ξεκινά πλέον από την αρχή σε νέες βάσεις, καθώς και η κα Τουλουπάκη πρέπει να κληθεί και να λογοδοτήσει στο γιατί εις γνώσιν της παραβίασε τον Ελληνικό Νόμο και χρησιμοποίησε ως Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος ανθρώπους που προσδοκούσαν και έλαβαν εκατομμύρια από την ιστορία αυτή; Πρέπει να ελεγχθεί επίσης εάν τα χρήματα που μεταφέρθηκαν σε τρίτα πρόσωπα, συνδέονται με τότε πολιτικά πρόσωπα που έδρασαν ως «μπροστινοί» τους. Τέλος ήρθε η ώρα, έστω και τώρα στην Δίκη που εκδικάζεται στο Εφετείο, οι συκοφάντες αυτοί να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν. Η Δημοκρατία μας δεν θα ηρεμήσει εάν δεν αποκαλυφθούν αυτοί που έστησαν αυτή την σκευωρία εναντίον μας. Τέλος και μία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και στην Ιθάκη του.

Αγαπητέ Αλέξη κάποτε αυτούς τους ανθρώπους τους χαρακτήριζες στην Βουλή «ήρωες» της Δημοκρατίας. Αυτοί «οι ήρωες» έχουν ήδη καταδικαστεί ως συκοφάντες και πλέον αποκαλύπτεται ότι είναι, το λιγότερο, φοροφυγάδες. Μήπως στην επόμενή σου επανέκδοση θα ήθελες να ζητήσεις τελικά μία συγγνώμη από όλους εμάς;….»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης 

Itvisma: Η νέα γονιδιακή θεραπεία της Novartis για ασθενείς με SMA

GanLum: Φάρμακο της Novartis αλλάζει τα δεδομένα στην ελονοσία

- Advertisement -

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ