Υπόθεση Novartis: Η Ράικου «καίει» τον Ρασπούτιν στην κατάθεση της

Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου στην κατάθεσή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε σε καταγγελίες κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της, όσο ήταν επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς εισαγγελέας Ελένη Ράικου που είχε χειριστεί αρχικά τις έρευνες της Novartis και είχε παραιτηθεί καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στο έργο της, μιλώντας για πρώτη φορά για τον λεγόμενο «Ρασπούτιν» καταθέτει σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η κυρία Ράικου είχε παραιτηθεί από τη θέση της, όταν χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλοντας τότε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της από τον λεγόμενο Ρασπούτιν.  Ήταν εκείνη που έδωσε αυτό το προσωνύμιο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σήμερα στην κατάθεσή της προσκόμισε στοιχεία. Ενώ μίλησε και για τον ρόλο που είχε του πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ελένη Ράικου η κατάθεση της οποίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της υπόθεσης κατά Παπαγγελόπουλου, που βρίσκεται στη Βουλή. Έδωσε στοιχεία και προφορικά ανέπτυξε τα περί σειράς παρεμβάσεων στο έργο της όχι μόνον ως προς την υπόθεση της Novartis αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις.

Ύφος νταβατζή και διεκπεραίωση υποθέσεων 

«Εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή, υποδείκνυε πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις. Απαιτώντας άλλες φορές να υπάρξει άμεσα άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης της, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε “άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών», όπως ανέφερε χαρακτηριστική η κ. Ράικου.

Η Ελένη Ράικου σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε στοιχεία για παρεμβάσεις του αποκαλούμενου Ρασπούτιν σε διάφορες υποθέσεις ενώ μίλησε για αντιθεσμικές πρακτικές και παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην υπουργού.

Τι είπε η Ράικου για τους δικούς της χειρισμούς

Η εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε στους δικούς της χειρισμούς για την υπόθεση της Novartis που είχαν αποδώσει σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό κεντρικού λογαριασμού της φαρμακοβιομηχανίας απ΄όπου είχαν βρεθεί λογαριασμοί με δωροδοκίες γιατρών και άλλων, όχι όμως πολιτικών.

Η κατάθεση Ράικου αποδεικνύεται ως εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία των ερευνών όχι μόνον στη δικαιοσύνη αλλά και στη Βουλή που έχει ανοικτό το θέμα της Προνακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κατάθεση της είναι βέβαιον ότι θα σταλεί στη Βουλή. Επιβαρύνει εξαιρετικά τη θέση του κ. Παπαγγελόπουλου τον οποίο φέρει ως εκείνον που μεθόδευε διάφορες υποθέσεις.

Επέστρεψε και συνεχίζει την κατάθεσή της η Ράικου

Η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένης Ράικου επέστρεψε στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του κ. Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Αρχικά διαφάνηκε πως η κ. Ράικου -έπειτα από πολύωρη κατάθεση- ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, ωστόσο τελικά επέστρεψε και συνεχίζει να απαντά σε ερωτήματα του κ. Σοφουλάκη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ