«Ξεκλείδωσαν» 5,5 εκατ. ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού σε 7 νοσοκομεία

Τις πρώτες επτά εγκρίσεις χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού σε νοσοκομεία της Αττικής, υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο του «κοινωνικού ρόλου της Περιφέρειας, αναφορικά με τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δημόσια δωρεάν υγεία».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την πράξη αυτή, η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον τομέα της Υγείας συνολικά με περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ προερχόμενα από ιδίους πόρους και από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση της χρηματοδότησης αφορά στους παρακάτω τομείς για:

* Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αερίου Ο2 καθαρότητας 93 ∓ 3% σε 5 νοσοκομεία, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και συγκεκριμένα στα: «ΑΤΤΙΚΟΝ», «Γ.Ν. Νίκαιας» «Αγ. Παντελεήμων», «ΘΡΙΑΣΙΟ», «ΑΚΛΗΠΕΙΟ» Βούλας και ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων.

* Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. Νέας Ιωνίας – Πατησίων, προϋπολογισμού 651.000 ευρώ, του «Λαϊκού» (470.000 ευρώ), του νοσοκομείου «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» (301.000 ευρώ), του «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» (552.000 ευρώ), του Ογκολογικού Νοσοκομείου «’Άγιοι Ανάργυροι» (700.000 ευρώ) και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» (390.000 ευρώ).

Οι παραπάνω πράξεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 13.356.880 ευρώ, η οποία εκδόθηκε «μετά από στενή συνεργασία της Περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας, με την καταγραφή των αναγκών των νοσοκομείων».

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο και αναμένεται ότι και τα 25 νοσοκομεία της Αττικής, που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση θα έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς χρηματοδότηση και θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

«Πρόκειται για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ίδια ανακοίνωση απαριθμούνται ανάλογες πρωτοβουλίες που έχει πάρει ότι είναι «η χρηματοδότηση, ύψους 40,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια υπερσύγχρονου και αναγκαίου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής (απόφαση για την υλοποίηση της οποίας χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση), η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατ. ευρώ, η προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ και ο εξοπλισμός των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ