Ξανθός: Δυστυχώς η πανδημία δεν λήγει με πολιτική απόφαση

Τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχολίασε ο Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός.

Τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχολίασε ο Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός.
Ανδρέας Ξανθός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα ο κ. Ξανθός δήλωσε πως: «Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προσπάθησε σήμερα ανεπιτυχώς να διασκεδάσει την ανησυχία της κοινής γνώμης από την πρόωρη “χαλάρωση” των μέτρων κατά της covid-19.

Επιβεβαίωσε ότι είναι αμιγώς πολιτική και χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση αυτή η απόφαση της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται για αποκλιμάκωση των περιορισμών με βάση την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως παραπειστικά είπε ο κ. Πλεύρης , αλλά για “σήμα” λήξης της πανδημίας και προαποφασισμένης εγκατάλειψης κάθε προσπάθειας αναχαίτισης της διασποράς, στήριξης του ΕΣΥ και προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ξανθός: Μεγάλο υγειονομικό ρίσκο

Δυστυχώς η πανδημία δεν λήγει με πολιτική απόφαση. Και μάλιστα σε μια φάση που η υγειονομική τραγωδία των 50-60 ημερήσιων θανάτων δεν υποχωρεί ούτε αποκλιμακώνεται και που η χώρα βρίσκεται στην 1η θέση της Ευρώπης στο δείκτη της ημερήσιας θνησιμότητας (θάνατοι/εκατομμύριο πληθυσμού).

Η κυβέρνηση παίρνει μεγάλο υγειονομικό ρίσκο, υποτιμά τον κίνδυνο και ενισχύει την αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημικής κρίσης. Δεν είναι πλέον σε θέση ούτε την πανδημία να διαχειριστεί αποτελεσματικά, ούτε να λύσει κανένα ζωτικό πρόβλημα της καθημερινότητας των πολιτών(ακρίβεια, ενεργειακό κόστος, μείωση αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών). Είναι ζήτημα επιβίωσης της κοινωνίας και της χώρας η απομάκρυνση της».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ