ΠολιτικήWashington Post: Ποια είναι η «ανακάλυψη» Τραμπ για τον κορωνοϊό

Washington Post: Ποια είναι η «ανακάλυψη» Τραμπ για τον κορωνοϊό

- Advertisement -

Περαιτέρω πληροφορίες για τα όσα σκοπεύει να ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου με θέμα τον κορωνοϊό, δίνει η εφημερίδα Washington Post.

Περαιτέρω πληροφορίες για τα όσα σκοπεύει να ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου με θέμα τον κορωνοϊό, δίνει η εφημερίδα Washington Post.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει απόψε την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει από την ασθένεια Covid-19 που προκαλεί.

Η θεραπεία με πλάσμα ασθενών Covid-19, είναι γνωστή και διαδεδομένη ανά τον κόσμο. Έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές οι οποίες έχουν γνώση της απόφασης αυτής.

Η μεγάλη «ανακάλυψη» που υπόσχεται ο Τραμπ για τον κορωνοϊό

Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει αργότερα σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, κ. Ντόναλντ Τραμπ. Μια δημόσια τοποθέτηση που θα φέρει μια σημαντική «ανακάλυψη» στο μέτωπο της θεραπείας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Tweet του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, δημοσίευμα των FT υποστήριζε πως ο κ. Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να δώσει έγκριση στο πειραματικό εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, το οποίο και ερευνά το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στις 3 Νοεμβρίου.

Η διαδικασία «μετάγγισης» με το αίμα των ασθενών, δηλαδή ο ορός από άτομο που έχει επιβιώσει του ιού (Convalescent Serum ή ορός αναρρωνύοντος) αποτελεί μια γνωστή διαδικασία που χρονολογείται περισσότερο από έναν αιώνα. Ωστόσο, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες.

Στη διάρκεια της επιδημίας που προκάλεσε η ισπανική γρίπη του 1918, επιστήμονες ανέφεραν ότι οι μεταγγίσεις αίματος που ελήφθησαν από επιζώντες, οδήγησαν σε μείωση -κατά 50%- στους θανάτους των βαρέως νοσούντων.

Παρόμοια στρατηγική χρησιμοποιήθηκε για να θεραπεύσει και να επιβραδύνει την εξάπλωση των επιδημιών πολιομυελίτιδας και ιλαράς πριν από δεκαετίες. Όμως, η τεχνική κατέπεσε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Αιτία ήταν η έλευση της καινοτομίας και η ανάπτυξη εμβολίων και αντιϊικών φαρμάκων, όπως σημειώνει ο Dr. Arturo Casadevall, επικεφαλής του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ