Βοήθεια στο Σπίτι: Παράταση συμβάσεων – Έως τέλος 2019 ο διαγωνισμός

Έως το τέλος του έτους ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη μονίμων θέσεων για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Έως το τέλος του έτους ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη μονίμων θέσεων για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τόνισε μιλώντας στην Βουλή κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παραταθεί η θητεία όσων εργάζονται σήμερα, έως ότου υλοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με όσα έχει επισημαάνει ο κ. Θεοδωρικάκος, για τη συνέχιση του προγράμματος έχουν εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 62,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, όπως έχει δηλώσει, μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την πρόσληψη των εργαζομένων που θα στελεχώνουν το πρόγραμμα, οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Για τους υπάρχοντες εργαζομένους στο Βοήθεια στο Σπίτι θα προβλέπεται μοριοδότηση «αλλά δεν θα είναι ο μόνος τρόπος τα μόρια της εμπειρίας. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας», όπως έχει προσθέσει.

Όσον αφορά την αναβάθμιση και επέκταση του προγράμματος, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τους 270 δήμους που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υπάρξει βελτίωσή του προς όφελος των εξυπηρετούμενων από το πρόγραμμα.

Ευμενή κριτήρια

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η τροποποίηση των δεδομένων της προκήρυξης στο Βοήθεια στο Σπίτι, με νέα, ευμενή κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγραφή των αναγκών των δήμων, σε προσωπικό, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Το αίτημα ενίσχυσης εκκρεμεί να αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών ελάχιστοι δήμοι.

Όταν ανέλαβε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ήταν 40 οι ΟΤΑ που επιθυμούσαν να ενταχθούν στην κατανομή.

Το υπουργείο Εσωτερικών θέλει 20 ημέρες για να προετοιμάσει το αίτημα προς το ΑΣΕΠ.

Ο αριθμός των θέσεων, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει στους 3.250

Ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος του έτους και το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος (υπόλοιπο 2019) αναμένεται να εκδοθεί και η προκήρυξη των 758.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ