Βαρνάβας κατά ΠΙΣ: Ικανοποίηση με τη ματαίωση της φιέστας των προθύμων

Πραγματικά ελπιδοφόρα χαρακτηρίζει -σε ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ- ο Δημήτρης Βαρνάβας την κινητοποίηση γιατρών και λοιπών υγειονομικών που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της ημερίδας που διοργάνωνε το μειοψηφικό προεδρείο του ΠΙΣ για να προπαγανδίσει και να «δειγματίσει» μεταξύ τυρού και αχλαδιού την ιδιωτικοποίηση – διάλυση του ΕΣΥ.

Πραγματικά ελπιδοφόρα χαρακτηρίζει -σε ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ- ο Δημήτρης Βαρνάβας την κινητοποίηση γιατρών και λοιπών υγειονομικών που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της ημερίδας που διοργάνωνε το μειοψηφικό προεδρείο του ΠΙΣ για να προπαγανδίσει και να «δειγματίσει» μεταξύ τυρού και αχλαδιού την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του ΕΣΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σχετικά με την Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΙΣ, ο κ. Βαρνάβας επισημαίνει ότι πρόκειται για «Μια ιδιωτικοποίηση που ούτε την περίοδο των μνημονίων δεν την αποτόλμησαν. Τώρα που οσμίστηκαν ψητό, κάποιοι ολίγιστοι περιφέρουν αυτές τις βαθυστόχαστες απόψεις πασπαλισμένες με μερική διαΝΕΟση*. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει «ως εκδούλευση σε αυτούς στους οποίους επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί».

Το ΜΕΤΩΠΟ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του, χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη ματαίωση της φιέστας του επικοινωνιακού σόου των προθύμων, μιας και ήταν η πρώτη παράταξη που δημόσια μίλησε για τους λαγούς που τρέχουν στο λιβάδι του κρατικοδίαιτου Νεοφιλελευθερισμού. Επισημαίνοντας τους κινδύνους της ανερμάτιστης συμπεριφοράς της παρούσας διοίκησης του ΠΙΣ, που βάζει απέναντι της την πλειοψηφία των νοσοκομειακών και έντιμων ελεύθερο -επαγγελματιών ιατρών.

Η, δε, κλήση των ΜΑΤ στην ημερίδα από την ηγεσία του ΠΙΣ και η καταστολή που επιχειρήθηκε απέναντι στους γιατρούς και υγειονομικούς δεν μας εκπλήσσει, όπως τονίζει ο κ. Βαρνάβας. Ο τρόπος αντιμετώπισης οποιασδήποτε άποψης αντίθετης στο νεοφιλελεύθερο δόγμα και η αλλεργία στο διάλογο πρέπει να παταχθούν στα πλαίσια του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Συνεπώς μας προϊδέασαν επαρκώς για τη συνέχεια.

Θεωρούμε ότι η ματαίωση της εκδήλωσης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για έναρξη μιας καθολικής προσπάθειας διαλόγου, στη βάση του ιατρικού σώματος, που θα επιδιώξει Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Ώστε να τοποθετηθούν απευθείας οι συνάδελφοι περί των φληναφημάτων ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και διάλυσης της δημόσιας υγείας. Άλλωστε οι νοσοκομειακοί ιατροί στα πλαίσια της ΟΕΝΓΕ έχουν εκφράσει στην συντριπτική τους πλειοψηφία σαφώς την αντίθεση τους. Καιρός αυτό να αποτυπωθεί και στους Συλλόγους.

Όσο για τις πληροφορίες ότι στην επόμενη προσπάθεια παρόμοιας εκδήλωσης του ΠΙΣ με ανάλογη προφανώς αστυνομική φύλαξη, θα σερβιριστεί αστακός αντί για λαγός ως γεύμα, ελέγχονται ανακριβείς.

Το πολύ-πολύ να εμφανιστεί κανένας «δεινόσαυρος»

*Επεξήγηση: Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, η ΔιαΝΟΕσις είναι όμιλος προβληματισμού με πρόεδρο τον τ. Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλο. Ομάδα διανοητών του εν λόγω ομίλου μετά από εμβριθή προβληματισμό κατέθεσε σε συνέδριο οικονομικών της υγείας που διεξάγονταν την ίδια ακριβώς μέρα με την ατυχήσασα Ημερίδα του ΠΙΣ, πρόταση ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και μετατροπής των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Η ομάδα αποτελείται από τους κ. Γιάννη Κυριόπουλο, κ. Ιωάννη Υφαντόπουλο, κ. Ιωάννη Τούντα, κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο, κ. Κυριάκο Σουλιώτη, κ. Χρήστο Λιονή και κ. Αναστάσιο Φιλαλήθη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ