Βαλτάς: Πρόβλημα βιωσιμότητας – Η πολιτεία να επιλύσει θεσμικά θέματα

«Θα προχωρήσουμε μαζί για να λύσουμε τα θεσμικά θέματα» όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον Πρόεδρο ΠΦΣ, Απόστολο Βαλτά, μέλη του ΔΣ και το Νομικό Σύμβουλο του ΠΦΣ, Ηλία Δημητρέλλο.

«Θα προχωρήσουμε μαζί για να λύσουμε τα θεσμικά θέματα» όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον Πρόεδρο ΠΦΣ, Απόστολο Βαλτά, μέλη του ΔΣ και το Νομικό Σύμβουλο του ΠΦΣ, Ηλία Δημητρέλλο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας Υπόμνημα θέσεων και Προτάσεων και αναφέρθηκε στην προσφορά των φαρμακοποιών σε όλη την διάρκεια της πανδημίας. Ο κ. Βαλτάς τόνισε ότι τα φαρμακεία είναι στο όριο βιωσιμότητας μετά από 10 χρόνια μνημονίων και για τον λόγο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να είναι πάντα διασφαλισμένο το θέμα της τακτικής πληρωμής των φαρμακείων.

Προβλήματα βιωσιμότητας

«Αν η πολιτεία δεν επιλύσει τα θεσμικά θέματα θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα ΜΥΣΗΦΑ, στην κατάργηση του rebate και του 0,8% αλλά και στην διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία για να σταματήσουν οι ουρές των ασθενών που παρατηρούνται στις κρατικές δομές .

Ο κ. Κοντοζάμανης αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής Εργασίας το οποίο προχωράει και στην συνεχή επικοινωνία που υπάρχει με τον ΠΦΣ για την επίλυση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και των καθημερινών ζητημάτων που ανακύπτουν στην διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε όλους τους φαρμακοποιούς για την βοήθεια τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε στην επίλυση των θεμάτων καθημερινότητας των φαρμακοποιών. Επίσης τόνισε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να αυξηθεί η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τα γενόσημα και διαβεβαίωσε για το θέμα του τακτικού ελέγχου που πρόκειται να εφαρμοστεί στον ΕΟΠΥΥ, ότι διατηρούν ανοικτούς και τους δυο τρόπους ελέγχου για να μην προκληθεί πρόβλημα με την τακτικότητα της πληρωμής των φαρμακείων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ