Τσίπρας: 2.000 προσλήψεις στην Υγεία κάθε χρόνο -Εγκαινίασε το Ν. Λευκάδας

Με αναφορές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα της Υγείας, για το οποίο συνεχάρη τους κ. Ξανθό και Πολάκη, και προαναγγέλλοντας νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής το νέο νοσοκομείο Λευκάδας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην τελετή των εγκαινίων, πέραν του πρωθυπουργού, έδωσαν το «παρών» οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποσταλάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής καθώς και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας».

Οπως είπε, «υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει. […] Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

Τσίπρας: Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν κονδύλια

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας», καταβάλλοντας «πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες».

Αμέσως μετά επισήμανε ότι η πρόοδος επετεύχθη «σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε, σε εκείνο το σημείο, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο Μανωλάτο.

«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «το 2009 βρήκαμε έλλειμμα στα νοσοκομεία 200 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, τα νοσοκομεία έχουν πλεονάσματα με τη χρηστή διαχείριση 300 εκατομμύρια ευρώ».

«Μπράβο» σε Ξανθό και Πολάκη και προαναγγελία προσλήψεων

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 2.000 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας», ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμα δυο ακόμη νοσοκομεία -αυτό της Καρπάθου και αυτό της Χαλκίδας.

«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

«Ξενοφώντας Γρηγόρης» το όνομα του νέου νοσοκομείου Λευκάδας

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «από εδώ, από τα Ιόνια νησιά, δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα».

Προσέθεσε δε ότι «έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας για τους πολλούς για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε»,.

Αναφορικά με την ονομασία του νοσοκομείου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο “Ξενοφώντας Γρηγόρης”. Ηταν ο γιατρός που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση ήταν το στήριγμα όσων τον είχαν ανάγκη.

Μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος. Εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε.

Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ