Τροπολογία για ειδική μοριοδότηση νοσηλευτών – Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ

Ειδική μοριοδότηση νοσηλευτικού και λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού, για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το “Παπαγεωργίου” και το ΕΚΑΒ προβλέπει το 1ο άρθρο της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ειδική μοριοδότηση νοσηλευτικού και λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού, για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το "Παπαγεωργίου" και το ΕΚΑΒ προβλέπει το 1ο άρθρο της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε 31 Γενάρη του 2022 από το Υπουργείο Υγείας. Αυτή η μοριοδότηση θα αφορά τις 3 αμέσως επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, για επιλογή προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, και ειδικά για την πρόσληψη νοσηλευτικού και λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου” και το ΕΚΑΒ. (μοριοδότηση

Η μοριοδότηση αυτή υπολογίζεται για το χρονικό διάστημα από 25.2.2020. Για τους μήνες μετά από τη δημοσίευση των προκηρύξεων αυτών έως και τη συμπλήρωση 84 μηνών, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης μοριοδοτείται με 7 μονάδες ανά μήνα. Με την παρ. 2 του προτεινούμενου άρθρου και για το νοσηλευτικό και λοιπό, πλην ιατρών, προσωπικό των δημόσιων μονάδων ΠΦΥ συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ανώνυμας Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), προβλέπεται η ειδική μοριοδότηση της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί στο αντικείμενο της θέσης να είναι 10 μονάδες ανά μήνα και να αφορά ομοίως για το χρονικό διάστημα από 25.2.20 εως τη δημοσίευση των κατά περίπτωση προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και αφετέρου 7 μονάδες ανά μήνα ως τη συμπλήρωση 84 μηνών.

Η θεσμοθέτηση της ειδικής μοριοδότησης και για το προσωπικό αυτό γίνεται για την αναγνώριση των υπηρεσιών του στη Δημόσια Υγεία σε επίπεδο ΠΦΥ για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία.

Παράταση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού

Στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, προβλέπεται επίσης, στο 9ο άρθρο η δυνατότητα παράτασης όλων των ενεργών στις 31/3/22 συμβάσεων επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών ΠΦΥ, του ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», των στρατιωτικών νοσοκομείων, του ΝΙΜΤΣ, καθώς και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδίας και Θρησκευμάτων ως τις 31.12.2022 μοριοδότηση

Τι άλλο προβλέπει η Τροπολογία

Παράλληλα, στην τροπολογία ρυθμίζονται και άλλα θέματα, όπως:

Άρθρο 2: Διάθεση εγκαταστάσεων, θαλάμων κλινών νοσηλείας, κλινών αυξημένης φροντίδας εντατικής Θεραπείας των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) στο Δημόσιο. Αυτό θα συμβεί εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού και για χρονικό διάστημα που δε θα ξεπερνάει την 31η 3. 2022.

Άρθρο 3: Παράταση συμβάσεων έργου και παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών επαγγελματιών υγείας και διοικητικού προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγο της COVID μέχρι την 31η 3. 2022.

Άρθρο 4: Παράταση δυνατότητας εμβολιασμών από ιδιώτες γιατρούς και από ιδωτικά πολυιατρεία μέχρι την 31η 3. 2022. Παράλληλα, θα μπορούν πια να εμβολιάζουν τα φυσικά πρόσωπα και με διαφορετικούς τύπους εμβολίων μοριοδότηση

Άρθρο 5: Αποζημίωση ιδιωτών γιατρών για 24ωρη εφημεριακή απασχόληση. Με αυτή τη διάταξη στόχος είναι να αποζημιώνονται για τις υπηρεσίες παρέχουν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και οι ιδιώτες γιατροί. Η αποζημίωση τους ορίζεται στα 250 ευρώ.

Άρθρο 7: Αποζημίωση φαρμακοποιών και ιατρών για προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού COVID. Η αποζημίωση ορίζεται στο ποσό των 3 ευρώ.

Άρθρο 8: Παράταση παραμονής ειδικευόμενων νοσηλευτών στην ειδικοτητα της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δημόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ