«Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ελλάδας αποτελεί αντικείμενο φθόνου»

«Η Ένωση αποκτά τεράστιο όφελος έχοντας την Ελλάδα στον πυρήνα της», υπογράμμισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την προσχώρηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η Ένωση αποκτά τεράστιο όφελος έχοντας την Ελλάδα στον πυρήνα της», υπογράμμισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την προσχώρηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ιδίως κατά τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μας, το οποίο χαρακτήρισε «από τα πιο αποτελεσματικά στην Ευρώπη».

Αντικείμενο «φθόνου» το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ελλάδας

«Η ΕΕ προμηθεύτηκε τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και οι ελληνικές αρχές οργάνωσαν ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που αποτελεί αντικείμενο “φθόνου” για πολλές άλλες χώρες», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως όσον αφορά στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, η Ελλάδα και η ΕΕ εργάστηκαν χέρι-χέρι. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμένους πολίτες. Και μπορώ με περηφάνια να πω ότι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούνιο».

«Από την πλευρά της, η Ελλάδα, με την προσχώρηση στην ΕΕ μπόρεσε να αναπτυχθεί, ενίσχυσε τους θεσμούς, ενώ η Ευρώπη άνοιξε νέους ορίζοντες στους Έλληνες πολίτες και μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκές επενδύσεις και υποδομές άλλαξαν την καθημερινή ζωή, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις απέκτησαν πρόσβαση στην ενιαία αγορά», ανέφερε η κυρία Φον ντερ Λάιεν.

Να δώσουμε στην ελληνική οικονομία μία ώθηση

«Θέλουμε να δώσουμε στην ελληνική οικονομία μία ώθηση», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, αναφερόμενη στο «Next Generation EU», το πρόγραμμα για την ανάκαμψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, από το οποίο 32 δισεκατομμύρια προγραμματίζονται για την ανάκαμψη της Ελλάδας. «Θέλουμε να επενδύσουμε στους ανθρώπους, σε δουλειές, στην ευημερία. Θέλουμε να επιτύχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για κάθε πολίτη».

«Από κοινού επενδύουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να κάνουμε την Ένωσή μας πιο ψηφιακή και πιο πράσινη», σημείωσε η κ. Φον ντερ Λάιεν, η οποία συνεχάρη την Ελλάδα για τη διπλή επέτειο, των 200 ετών από την Επανάσταση για την ανεξαρτησία και τα 40 χρόνια από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο μεγάλος πολιτικός που σχεδίασε την προσχώρηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είχε πει: ”Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην ενσωμάτωση και το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται σε μία ενωμένη Ευρώπη”. Τα λόγια αυτά παραμένουν σήμερα τόσο αληθινά όσο και πριν από 40 χρόνια».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ