Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων του lockdown

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον κ. Νίκο Χαρδαλιά στις 18:00.

Οι τρεις βαλβίδες αποσυμπίεσης που έχουν κλειδώσει:
  • Απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σάββατο 3 Απριλίου
  • Άνοιγμα Λυκείων, άμεσα με self tests
  • Άνοιγμα του Εμπορίου, από 5 Απριλίου, κατά πάσα πιθανότητα με click in shop.

Οι παραπάνω αποφάσεις θεωρούνται ειλημμένες από την κυβέρνηση, η οποία βέβαια περιμένει με αγωνία και την εισήγηση των ειδικών.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες και πρακτικά ζητήματα τα οποία είναι υπό εξέταση και για τρία μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Η επιτροπή συνεδριάζει και όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης στην συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα λάβει υπόψιν της δυο δεδομένα. Από την μια τα πολύ ψηλά επιδημιολογικά στοιχεία και από την άλλη την κόπωση των πολιτών.

Παράταση σχολικού έτους

Για δύο εβδομάδες εξετάζεται να παραταθεί το σχολικό έτος σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Σοβαρό ενδεχόμενο η παράταση του σχολικού έτους, εξετάζεται για δύο εβδομάδες» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Οι σχεδιασμοί είναι συγκεκριμένοι και εξαρτώνται από το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων. Υπάρχει προτεραιότητα σε Γυμνάσια και Λύκεια για το άνοιγμα, γιατί λειτούργησαν λιγότερο δια ζώσης και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις» είπε η Ζέττα Μακρή.

Για τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών είπε ότι μόλις το 30% έχει δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τα αδιάθετα εμβόλια.

Η κ. Μακρή είπε ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής. Για τις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι. Ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ