Τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Μπλόκο σε εστίαση και ψυχαγωγία

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά την έξαρση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά την έξαρση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος της κυβέρνησης σε πρώτη φάση είναι να βάλει «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους με απαγόρευση εισόδου σε χώρους συνάθροισης και αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα θα θα ανακοινωθούν την Τρίτη στις 12:00 από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλιας. Στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Υποχρέωση εργαζομένων…

Αναφορικά με τα rapid test στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε. Και να θέσει άπαντες υπό των ευθυνών τους απέναντι στον εμβολιασμό. Πιο συγκεκριμένα θα προβλέπεται η υποχρέωση των εργαζομένων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες να προσκομίζουν rapid test σε εβδομαδιαία βάση, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε δημόσιο τομέα. Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται 2 test την εβδομάδα. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν 2 μοριακά test την εβδομάδα, διαφορετικά «αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, πρόσφατης νόσησης ή εργαστηριακού τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εργασία».

Και τα συγκεκριμένα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα είναι εμβολιασμένοι. Αποτέλεσμα self test θα πρέπει να προσκομίζουν και οι μαθητές, δύο φορές την εβδομάδα. Η διάθεση των self test στους μαθητές θα είναι δωρεάν.

Οσον αφορά τους ανεμβολίαστους, θα έχουν πλέον πολλές απαγορεύσεις για την συμμετοχή τους στην καθημερινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε καφετέριες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και μπαρ που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους με το σκεπτικό ότι είναι χώροι όπου οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να μείνουν με την μάσκα. Όσον αφορά τα θέατρα και τους κινηματογράφους εξετάζεται, και θεωρείται το πιθανότερο, να επιτρέπεται η είσοδος και με τεστ 48 ωρών και απαραίτητη τη χρήση μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς «η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ