Συνθήκες κατάρρευσης στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Καταρρέει το Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα αφού σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζόμενων σταμάτησαν οι εμφυτεύσεις βηματοδοτών, δεν γίνονται στεφανιογραφίες, φλουροαγγειογραφίες και OCP.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Ιπποκράτης» σε επιτολή του προς τη διοίκηση και την 6η ΥΠΕ, την οποία δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει ότι για το μήνα Μάρτιο έπαψαν να τοποθετούν βηματοδότες λόγω έλλειψης υλικών και αναγκάζονται να παραπέμπουν τους καρδιολογικούς ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία.

Επίσης λόγω έλλειψης υλικών, παρότι υπάρχει εξοπλισμός και στελεχιακό δυναμικό, δεν γίνονται στεφανιογραφίες, φλουροαγγειογραφίες και OCP.

Σύμφωνα μάλιστα με τους εργαζόμενους τα μηχανήματα φλουροαγγειογραφίες και OCP. είναι κλεισμένα – – αποθηκευμένα στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής Κλινικής, αλλά αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν παραπέμπουν τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία και στον ιδιωτικό τομέα.

Προβλήματα επίσης υπάρχουν και στις μαστογραφίες όπου δυστυχώς λόγω έλλειψης προσωπικού γίνονται μόνον δύο ημέρες την εβδομάδα, παρότι το νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονο-καινούργιο μαστογράφο.

Με τα παραπάνω δεδομένα οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ