Σύνοδος Κορυφής: Δίχως απόφαση για τα 10 εκατ. έξτρα δόσεις της Pfizer

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η Σύνοδος Κορυφής για το ακανθώδες ζήτημα των εμβολίων, καθώς οι «27» φέρεται να διχάστηκαν επί του θέματος.

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η Σύνοδος Κορυφής για το ακανθώδες ζήτημα των εμβολίων, καθώς οι «27» φέρεται να διχάστηκαν επί του θέματος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια των «FT», κ. Mehreen Khan, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν βρήκαν λύση για το ζήτημα 10.000.000 δόσεων και γι’ αυτό αποφάσισαν -παρά τις απαιτήσεις ορισμένων χωρών- να αποφύγουν τις διαπραγματεύσεις «τύπου παζαριού» σε τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα των εμβολίων παραπέμφθηκε στην Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων, η οποία καλείται «να εξετάσει το ζήτημα της ταχύτητας παράδοσης εμβολίων κατά την κατανομή των 10 εκατομμυρίων δόσεων BioNTech – Pfizer το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με πνεύμα αλληλεγγύης».

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Σαρλ Μισέλ, λίγο αργότερα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν κατά την σημερινή σύνοδο κορυφής να ενισχύσουν της παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19 στην Ευρώπη και να βελτιώσουν τους ρυθμούς των εμβολιασμών σε όλες τις χώρες μέλη.

«Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την βελτίωση της παραγωγής εμβολίων στην Ευρώπη και για την βελτίωση της ικανότητάς μας να προμηθεύουμε (εμβόλια) στις χώρες μέλη…Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στον στόχο αυτόν μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ