Αναβολή συνεδρίασης της επιτροπής για Novartis μετά τις απειλές ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τον ορισμό των βουλευτών που θα αντικαταστήσουν Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην επιτροπή της προανακριτικής για τη Novartis, απέστειλε ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής, I. Μπούγας, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τον ορισμό των βουλευτών που θα αντικαταστήσουν Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην επιτροπή της προανακριτικής για τη Novartis, απέστειλε ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής, I. Μπούγας, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει, με επιστολή του, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να ορίσει τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο στις εργασίες της Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Καθώς, με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής, απαιτούνται τρεις ημέρες προκειμένου να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που είχε ως αντικείμενο την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή θα μετακινηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη 5 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εγγράφως ποιους βουλευτές ορίζει να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις.

Χθες, στην ψηφοφορία υπέρ της εξαίρεσης στην υπόθεση Novartis ψήφισαν οι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, κατά το ΚΚΕ και παρόν η Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καν καθώς δεν αναγνωρίζει την απόφαση της επιτροπής.

Αμέσως μετά ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Εμείς θα είμαστε εδώ και στην επόμενη συνεδρίαση, θα είμαστε μέσα και αν θέλουν ας φέρουν και τη φρουρά. Δεν αναγνωρίζουμε την χουντοεπιτροπή».

Γεροβασίλη: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με ευθύνη του ίδιου του Μητσοτάκη»

Σε δήλωσή της αμέσως μετά, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη επέμεινε στον χαρακτηρισμό «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» καθώς και για «πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχθεί αυτή την «κατάπτυστη απόφαση» και προανήγγειλε πρωτοβουλίες τις προσεχείς ημέρες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση Γεροβασίλη:

«H σημερινή απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξαιρέσει από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον κ. Παύλο Πολάκη αποτελεί πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Πρόκειται για μία πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis και να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να το διερευνούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση που προσβάλλει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς. Την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα δικαιώματα των βουλευτών. Όπως αυτά προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ