Συνάντηση με Βασίλη Κικίλια ζητά ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Άμεσα συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προκειμένου να δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους ασθενείς και τον κλάδο.

Άμεσα συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προκειμένου να δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους ασθενείς και τον κλάδο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σε ανακοίνωση του συγχαίρει τους κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στο – ομολογουμένως – δύσκολο έργο τους, που βρίσκεται στην αιχμή των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση:

Γνωρίζουμε εκ των έσω τα αναρίθμητα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος χώρος της Υγείας. Και ότι αυτά που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασθενείς που χρήζουν φυσικοθεραπείας. Όσο και ολόκληρος ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών, αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος του συνόλου.

‘Όμως, όπως δήλωσε και ο νέος Πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία τους προς το υπουργικό του συμβούλιο, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Και αυτό ισχύει στον μέγιστο βαθμό για το χώρο της υγείας.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να συναντηθούμε άμεσα με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να ακούσουμε το σχέδιό της για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που χρήζουν φυσικοθεραπείας, αλλά και ένας ολόκληρος κλάδος των «μικρών ηρώων του Συστήματος Υγείας», όπως ανέφερε ο νέος υπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Μια σειρά εκκρεμοτήτων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την νέα ηγεσία, που αφορούν τόσο τον χώρο της Δημόσιας Υγείας, όπως οι οργανισμοί των Νοσοκομείων, η λειτουργία των Δημόσιων Δομών αποκατάστασης, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις Δημόσιες δομές υγείας και τέλος η απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές των Δημόσιων Δομών, που είχαν «ξεχαστεί» το 2012 και δεν εντάχθηκαν στους δικαιούχους.

Παράλληλα, υπάρχει μια ακόμα σειρά σοβαρών προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν, όπως τα ζητήματα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της καταπολέμησης της μάστιγας της αντιποίησης του επαγγέλματος, η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για το μητρώο των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας, το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της υγείας και της αύξησης των δαπανών φυσικοθεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και βέβαια το θέμα της κατάργησης των επαίσχυντων μέτρων των επιστροφών στον ΕΟΠΥΥ (rebate & claw back).

Αφού εκφράσουμε την ικανοποίηση του κλάδου για τον βαθμό συνεργασίας. Και ανταπόκρισης στην επίλυση των προβλημάτων που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης Πολιτικής ηγεσίας που Υπουργείου Υγείας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της νέας ηγεσίας του Υπουργείου. Για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων του χώρου της υγείας. Όπως αρμόζει και επιβάλλεται εκ του θεσμικού του ρόλου.

Αναμένουμε την πρόσκληση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω ζητήματα. Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ