Στουρνάρας: Δευτέρα καταθέτει για Novartis – Νέα κατάθεση από Λοβέρδο

Ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis και τελικά απαλλάχτηκαν, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σχετικά με τις καταγγελίες για δικονομικές παρατυπίες στην διαχείριση της έρευνας για την Novartis.

Ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis και τελικά απαλλάχτηκαν, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σχετικά με τις καταγγελίες για δικονομικές παρατυπίες στην διαχείριση της έρευνας για την Novartis
Γ. Στουρνάρας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ταυτόχρονα, σήμερα πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Κατέθεσε ως μάρτυρας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά αναφέρθηκε ονομαστικά στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην τελευταία μήνυση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο (συνολικά έχει υποβάλει 7 μηνύσεις) αφιερώνει ξεχωριστό κεφάλαιο για το όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “δόλο των εγκαλουμένων και ο ρόλος υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα”.

Ο πρώην υπουργός, επικαλούμενος όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Novartis, που έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο, σημειώνει χαρακτηριστικά:

“… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν – προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι. Εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis. Να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν. Να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κ. Ράικου, δια των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία “κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”, είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis. Εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων. Αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν”.

Το σύνολο των εγγραφών που παρέδωσε ο κ. Λοβέρδος, όπως και το περιεχόμενο της μήνυσής του, που μελετώνται από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, είναι σφόδρα πιθανό να διαβιβαστούν συμπληρωματικά στη Βουλή μαζί με την κατάθεση του πρώην υπουργού.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν και τις επόμενες δικονομικές τους κινήσεις, προκειμένου να κρίνουν ποια πρόσωπα θα καλέσουν ακόμα ως μάρτυρες, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση που τους έχει ανατεθεί και αφορά σε τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ