Στον «πάγο» 208 διορισμοί γιατρών στα Επείγοντα – Κινητοποιήσεις

Τις έντονες αντιδράσεις των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει προκαλέσει η εντολή ακύρωσης των κρίσεων για 208 θέσεις επιμελητών Β’ και Α’ στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) των νοσοκομείων της 1ης – 2ης ΥΠΕ, (Υγειονομική Περιφέρεια) και επανάληψή τους.

Τις έντονες αντιδράσεις των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει προκαλέσει η εντολή ακύρωσης των κρίσεων για 208 θέσεις επιμελητών Β' και Α' στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) των νοσοκομείων της 1ης - 2ης ΥΠΕ, (Υγειονομική Περιφέρεια) και επανάληψή τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη ενημερώθηκε ότι «το πρακτικό των ΤΕΠ θα αναπεμφθεί γιατί εντοπίστηκαν σωρεία παρατυπιών». Ωστόσο σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ «όταν του ζητήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε μία και μοναδική περίπτωση».

Από την πλευρά της ΟΕΝΓΕ επισημάνθηκε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία τυχόν παρατυπίες για να ακυρωθεί όλη η διαδικασία της κρίσης και το σύνολο των διορισμών». Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «υπάρχουν γιατροί που είχαν παραιτηθεί από μόνιμες θέσεις για να λάβουν μέρος στην προκήρυξη και άλλοι οι οποίοι έχουν επιτύχει σε αντίστοιχες διαδικασίες κρίσης για άλλες θέσεις και παραιτήθηκαν επειδή τους είχε ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα, ώστε να διοριστούν σε θέση των ΤΕΠ και κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Και αυτό τη στιγμή που τα ΤΕΠ στενάζουν από ελλείψεις».

Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Να προχωρήσει δηλαδή στην ακύρωση των διορισμών των 208 ειδικευμένων γιατρών, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των κρίσεων και έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων. Για τον λόγο αυτό προγραμματίζει κινητοποιήσεις, απαιτώντας να διοριστούν άμεσα οι 208 γιατροί.

Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 13:00. Ενώ την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου προγραμματίζει κινητοποιήσεις στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Παρέμβαση ΙΣΑ

Επιστολή απέστειλε ο ΙΣΑ στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Με την επιστολή ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πλήρωσης των θέσεων ΤΕΠ στην 1η και 2η ΥΠΕ. Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες πολλοί γιατροί απευθύνθηκαν στον Σύλλογο «με έκδηλη αβεβαιότητα και αγωνία. Ενώ συμμετείχαν στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε ΤΕΠ της 1ης ή 2ης ΥΠΕ, παρατηρείται χρονοτριβή. Ενώ, υπάρχει ασάφεια ως προς το διορισμό τους».

Ο ΙΣΑ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η νομιμότητα των διαδικασιών είναι και πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα όλων, ωστόσο ζητά την άμεση παρέμβασή του Υπουργού Υγείας ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν άμεσα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ