Στις κάλπες οι γιατροί για νέο ΔΣ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 3 Μαρτίου οι γιατροί προκειμένου να εκλέξουν νέο ΔΣ για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ο οποίος αποτελεί το κεντρικό συντονιστικό όργανο και την εποπτεύουσα οργάνωση απάντων των ιατρών και Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή το πρωί 3 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο «Crowne Plaza», στην Αθήνα. Στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν επτά συνδυασμοί και δύο ανεξάρτητοι-μεμονωμένοι υποψήφιοι. Να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος δεν κατεβαίνει υποψήφιος.

Πριν τις εκλογές το Σάββατο 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο Ξενοδοχείο «Crowne Plaza», στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 380 Προέδρων και Εκλεκτόρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Η νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα έχει διάρκεια 4 χρόνια και τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει θα είναι σημαντικά, όπως:
  • Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τους ιατρούς ειδικοτήτων.
  • Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, της ελλιπούς στελέχωσης των Νοσοκομείων, της ανεργίας του κλάδου, της μετανάστευσης των νέων ιατρών, την μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ τονίζει ότι «Η ενότητα του κλάδου είναι απαραίτητη προκειμένου ο ιατρικός κόσμος να πορευθεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε λειτουργού της υγείας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ