Στη μάχη καταβολής αναδρομικών υπέρ των νοσηλευτών κατεβαίνει η ΠΑΣΥΝΟ

Τη δυσαρέσκεια της εκφράζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), ενόψει των εξαγγελιών των κυβερνώντων για την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς, παίρνοντας θέση υπέρ των νοσηλευτών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει και μετ’ επιτάσεως:

Σε πολλά νοσοκομεία της επικράτειας, υπάρχουν πολλές οφειλές σε υπερωρίες στους νοσηλευτές και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον εκκρεμεί η οικονομική αποκατάσταση των προϊσταμένων τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών, με την αύξηση του επιδόματος κατά 40 ευρώ μηνιαίως, όπως ορίζει και η σχετική απόφαση του ΣτΕ, η οποία ακόμα δεν έχει συμπεριληφθεί σε νομοθετικό κείμενο της κυβέρνησης.

Επ’ αυτού η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ που ουσιαστικά κέρδισε αυτή την υπόθεση, έχει έναν λόγο παραπάνω να θεωρεί ότι η παράταση της απαράδεκτης διάκρισης μεταξύ των τμηματαρχών του δημοσίου τομέα εις βάρος των νοσηλευτών, είναι ένα τρανό δείγμα της απαξίωσης που επιδεικνύει η πολιτεία απέναντι στον κλάδο μας.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζουμε στους υπευθύνους που εξήγγειλαν την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς, ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι εξίσου σημαντικοί στο σύστημα Υγείας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσει να επιβιώσει ούτε μια ημέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ