ΣΦΕΕ: Δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις στο φάρμακο με την τροπολογία

Δεν διορθώνει τις στρεβλώσεις στις τιμές φαρμάκων σύμφωνα με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας για τη νέα διαδικασία τιμολόγησης φαρμάκων. Αν και ο ΣΦΕΕ αναγνωρίζει ότι η νέα διαδικασία τιμολόγησης είναι απλούστερή και με μεγαλύτερη διαφάνεια.

Δεν διορθώνει τις στρεβλώσεις στις τιμές φαρμάκων σύμφωνα με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας
Ολύμπιος Παπαδημητρίου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου εκφράζεται και η ανακούφιση των φαρμακευτικών εταιρειών γιατί δρομολογείται επιτέλους η διαδικασία ανατιμολόγησης των φαρμάκων που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες.

Όπως τονίζεται όμως “Θα πρέπει, επίσης, να δρομολογηθεί και η διαδικασία ορισμού τιμών νέων φαρμάκων που και αυτή έχει καθυστερήσει. Η προτεινόμενη τροπολογία δίνει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις τιμές, αφού αποφεύγονται οι διακυμάνσεις λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών και προβλέπεται μέγιστη ετήσια μείωση”.

Κίνδυνος απόσυρσης φαρμάκων 

Ο ΣΦΕΕ εκφράζει και τον έντονο προβληματισμό του που  προκαλείται από το  γεγονός ότι δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου, με συνέπεια να παραμένει για τους Έλληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων.

Ανάγκη σταθερότητας σε βάθος χρόνου

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον Σύνδεσμο “Χρειάζεται ένα σταθερό και ισορροπημένο σύστημα τιμολόγησης και ανατιμολόγησης φαρμάκων σε βάθος χρόνου, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για τους ασθενείς και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα να εστιαστούμε στο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων που είναι ένα από τα κλειδιά για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ