Ράικου: Προεκλογικά παιχνίδια η εμπλοκή του συζύγου μου στην υπόθεση Novartis

Στα νέα δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για σχέσεις του συζύγου της με τη Novartis απαντά η Εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, κάνοντας λόγο για προεκλογικά παιχνίδια.

Ελένη Ράικου

Η εισαγγελέας Εφετών, με αφορμή νέο δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέα Σελίδα” με τίτλο “Novartis: Τα χρήματα & οι πληρωμές στον σύζυγο της Ράικου“, περνά εκ νέου στην αντεπίθεση.

Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση κάνει αναφέρει: “καταλύτη για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και τις δικαστικές έρευνες αποτελεί η αποκάλυψη της ‘Νέας Σελίδας’ περί ύπαρξης κοινού λογαριασμού της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς με τον στρατιωτικό γιατρό σύζυγό της, που δεχόταν χρήματα από την Ελβετία και τον τροφοδότη-λογαριασμό του πολυεθνικού κολοσσού”.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα της προηγούμενης Κυριακής εμφάνιζαν τον σύζυγο της κ. Ράικου, γιατρό στο επάγγελμα, να έχει λάβει 1.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό με την Εισαγγελέα από την ελεγχόμενη εταιρία, με κύκλους προσκείμενους στην Εισαγγελέα να μιλούν για αμοιβή ομαδικής εργασίας άπαξ.

Πολιτική δίωξη…

Τα δημοσιεύματα επανέρχονται με τους ίδιους κύκλους να απαντούν:«Αποκαλύφθηκε σήμερα η πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή του «Ρασπούτιν», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασωθεί κατασκεύασε άλλη μία μυθοπλασία για έμβασμα – εμβάσματα σε λογαριασμό του συζύγου της στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδων ευρώ».

«Τα fake news όμως, ως προεκλογικά τεχνάσματα έχουν κοντά ποδάρια. Έρχεται η κατάλληλη ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι κατασκευάζουν κατ’ επάγγελμα ψευδείς ειδήσεις».

Τα δημοσιεύματα

Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσίευση (στις εφημερίδες Kontranews και Νέα Σελίδα) προκάλεσε την αντίδραση ανθρώπων από το περιβάλλον της Εισαγγελέα οι οποίοι διαμηνύουν πως “η κ. Ράικου θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες μετά από δημοσίευμα που εμφανίζει το σύζυγό της να έχει σχέση με την υπόθεση της Novartis”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, “το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ, που δόθηκαν από τη Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009. Το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες “η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση δεν έχει με την εταιρεία. Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η κ. Ράικου αναμένεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες”.

“Ξέπλυμα χρήματος”

Τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η αποκάλυψη προκαλεί “νέες, ραγδαίες εξελίξεις καθώς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα ελεγχθεί και η σύζυγος του μεγαλογιατρού, η οποία είχε και τη θεσμική ιδιότητα, διότι, όπως αποδεικνύει η δικαστική έρευνα, ο λογαριασμός που “υποδεχόταν” τα δώρα από τη Novartis ήταν κοινός.

Η δημοσιοποίηση και των δύο ονομάτων αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό δικαστικό σεισμό, αφού υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις ότι ο εν λόγω γιατρός είχε στενές επαφές με την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά εμφανίστηκαν στην πορεία εμβασμάτων του τροφοδότη λογαριασμού του ελβετογερμανικού πολυεθνικού κολοσσού”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ