Προς νέα παράταση lockdown έως 14 Δεκεμβρίου «βλέπει» η κυβέρνηση

Ορατό είναι το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα επιπλέον από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την κυβέρνηση να εξετάζει -σε αυτό το σενάριο- εξαίρεση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα επιπλέον από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την κυβέρνηση να εξετάζει -σε αυτό το σενάριο- εξαίρεση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες η χώρα δεν θα «ανοίξει» πριν από τις 14 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε θα ισχύει το lockdown.

H πρόθεση της κυβέρνησης φέρεται να είναι το ενιαίο «άνοιγμα» της χώρας και όχι με διαφορετικές ταχύτητες. Φυσικά, καθοριστική για τις όποιες αποφάσεις, είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και η πίεση που θα υπάρχει στο ΕΣΥ.

Οι αποφάσεις για το lockdown αναμένεται να ληφθούν από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο «κόκκινο» 18 περιοχές 

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό, με ορισμένες περιοχές της χώρας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες, όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρά το lockdown, αυτές οι περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα. Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, υπογράμμισε ο υφυπουργός. Προσέθεσε πως αποτελούν περιοχές που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Όπως σημείωσε, πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσεκτικοί και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown και τι θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ