Προανακριτική Novartis: Νέα λίστα υπόπτων και μαρτύρων

Την ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουνίου θα συνεδριάσει εκ νέου η προανακριτική επιτροπή Novartis, για να κανονίσει τις λεπτομέρειες των νέων μαρτύρων που θα κληθούν για κατάθεση.

Την ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουνίου θα συνεδριάσει εκ νέου η προανακριτική επιτροπή Novartis, για να κανονίσει τις λεπτομέρειες των νέων μαρτύρων που θα κληθούν για κατάθεση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το επόμενο διάστημα θα κληθούν ως ύποπτοι για εξηγήσεις στην υπόθεση Novartis ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο εκδότης κ. Γιάννης Φιλιππάκης, ο συνεργάτης του, κ. Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος, υπεύθυνη του γραφείου Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννα Παπαδάκου.

Επιπροσθέτως, η επιτροπή θα ζητήσει απο τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που διεξάγουν παράλληλη έρευνα, Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, ενημέρωση για τον τρόπο που έλαβαν καταθέσεις από τους κ.κ. Ελένη Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, ώστε να κλητευθούν με τον ίδιο τρόπο. Εάν οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν παράσχει ήδη έγγραφες εξηγήσεις, τότε ενδεχομένως να μην κληθούν στην Προανακριτική.

Σύνταξη πορίσματος για την υπόθεση Novartis

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Προανακριτική δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν από την σύνταξη του πορίσματος. Παράλληλα, κατέθεσε την δική του λίστα μαρτύρων, που περιλαμβάνει τους αντεισαγγελείς Α.Π. Παπαγεωργίου, Μπρακουμάτσο τους εισαγγελείς Καλούδη, Ζαγοραίο, την δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη, τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τους δικηγόρους του κ. Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση σκέφτεται την οριστική αποχώρηση από τις εργασίες της επιτροπής, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνει τις κινήσεις τακτικής και απειλεί με αποχώρηση, δείχνοντας ότι θέλει να απεμπλακεί από την τοξική δράση του πρώην αναπληρωτή υπουργού του, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλους της επιτροπής: “Δεν είμαστε εμείς ο Παπαγγελόπουλος”.

Πηγές ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στην τύχη του τον Παπαγγελόπουλο

Σύμφωνα με πηγές από την ΚΟ της ΝΔ η πλειοψηφία θέλοντας να ρίξει πλήρες φως στην όλη διαδικασία πρότεινε κλήση ως υπόπτων των κ.κ Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου και εγγράφως να τοποθετηθούν οι οι κ.κ. Ζάχαρης Σοφουλάκης. Παράλληλα εκφράστηκε επιφύλαξη για άλλους μάρτυρες.

Παρά ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πυροδοτήσει ξανά την επιτροπή απειλώντας την πλειοψηφία για τρίτη συνεχόμενη φορά με αποχώρηση ζητώντας ως μάρτυρες τους Παπασπύρου, Μπακουμάτσου, Παπαγεωργίου, Καλούδη, Ζαγοραίο, Παπαδάκου, Φιλιππάκη Μαργωμένο και ο Τάρκας.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές της ΝΔ «στόχος τους ήταν ξεκάθαρα να τραβήξουν τη διαδικασία σε μάκρος. Η πλειοψηφία πρότεινε πως μετά από 8 μήνες πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία». Οι ίδιοι κύκλοι της προανακριτικής αναφέρουν πως «τα μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας αφήνουν εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον εγκαταλείπουν. Η πλειοψηφία ουκ ολίγες φορές δέχθηκε μάρτυρες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην τύχη του».

Υπόθεση Novartis: Η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν τέλος πως «ως πλειοψηφία είχαμε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ξένη Δημητρίου, Μανιά, Ράνο, Μανιαδάκη και Φρούζη. Άρα η καταγγελία περί δήθεν άρνησης των προτάσεων της μειοψηφίας είναι προσχηματική. Θέλουν να αποχωρήσουν. Δεν είναι τυχαία η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ από Παπαγγελόπουλο με τη φράση του βουλευτή Γιάννη Γκιόκα ο οποίος απαντώντας τόνισε: «Δεν είμαστε εμείς ο Παπαγγελόπουλος».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους λέγοντας ότι η Προανακριτική δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν από την σύνταξη του πορίσματος. Μάλιστα , η αξιωματική αντιπολίτευση σκέφτεται την οριστική αποχώρηση από τις εργασίες της επιτροπής, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της ως προς την κλήση μαρτύρων ενώ σήμερα αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την δική του λίστα μαρτύρων, που περιλαμβάνει τους αντεισαγγελείς Α.Π. Παπαγεωργίου, Μπρακουμάτσο τους εισαγγελείς Καλούδη, Ζαγοραίο, την δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη, τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τους δικηγόρους του κ. Σάμπυ Μιωνή.

Δήλωση συνηγόρων Παπαγγελόπουλου

Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η αιφνίδια απόφαση της πλειοψηφίας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής για μετατροπή ως υπόπτων μη πολιτικών προσώπων χωρίς να υπάρχει μάλιστα τέτοια απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής για τα μη πολιτικά πρόσωπα και η μη αποδοχή του αιτήματος του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου να κληθούν για εξέταση ουσιώδεις μάρτυρες, αποτελεί Κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα. Έτσι αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν ενδιαφέρονται για την ανεύρεση της αληθείας, αλλά με παραβίαση βασικών κανόνων δικαίου και με αυθαιρεσίες προωθούν, χωρίς κανένα δισταγμό,  πολιτικές διώξεις.

Καταδεικνύεται ακόμη ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων παραβιάζουν τη νομιμότητα και τα στοιχειώδη δικαιώματα πολιτικών και πολιτών.
Η σκευωρία δεν θα περάσει και οι σκευωροί θα αποκαλυφθούν σύντομα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ