Πολάκης: Θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει το Ντυνάν στο Δημόσιο

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ξαναγυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο τομέα και να μπει στο δημόσιο σύστημα υγείας», όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς – Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως είπε, «η προσφορά του ιδρύματος Ωνάση είναι πάρα πολύ καλή και όταν με το καλό το αποκτήσει θα τεθεί υπό το καθεστώς του Ωνάσειου Ιδρύματος που είναι ειδικού καθεστώτος. Θα ξαναμπεί με τον τρόπο αυτό στην αγκαλιά του Δημόσιου για να ξαναπροσφέρει τις υπηρεσίες του» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ο οποίος έκανε λόγο για «ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων στελεχών, παραγοντών και συμφερόντων ότι θα θεωρηθούν άγονοι οι διαγωνισμοί».

Επιπλέον 20.500 άτομα στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, από το 2015 έως σήμερα το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί με πάνω από 17.000 ανθρώπους που ανέλαβαν υπηρεσία και μένει να ενισχυθεί με 20.500 ακόμα.

Όπως εξήγησε, αυτή ήταν η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας το οποίο παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό καθώς και με άλλες συμβάσεις.

Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε επίσης «μεγάλο στοίχημα» της Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 100 σε όλη την Ελλάδα.

«Θα δώσουμε τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς» δήλωσε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας ότι «αν θες τα βρίσκεις».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ