Πολάκης: Η Κρήτη, η αντίσταση και η… γαλατική επαρχία

Με μια μεγάλη γαλατική επαρχία που θα αντισταθεί στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού παρομοίασε ο Παύλος Πολάκης την Κρήτη, από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

"<yoastmark

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναφερόμενος στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους νομούς της μεγαλονήσου, ο Παύλος Πολάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κρατήσαμε την Κρήτη με τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν μια μεγάλη γαλατική επαρχία που θα αντισταθεί και θα αντιμετωπίσει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στη δική του εκλογική επιτυχία χαρακτηρίζοντας την ως μεγάλη προσωπική δικαίωση. «Ηταν και μια μεγάλη προσωπική δικαίωση απέναντι σε όλη την επίθεση, τη δολοφονία χαρακτήρα τη στοχοποίηση και τη λάσπη που δέχτηκα από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης» σημείωσε σχετικά.

Την ώρα που μιλούσε ο κ. Πολάκης στην αίθουσα της Βουλής εισήλθε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να της λέει: «Με περάσετε σε ψήφους κυρία Μπακογιάννη. Αλλά ήρθαν και κάποια αεροπλάνα από την Αμερική. Που εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να φέρω και δεν κατέβηκε και ο Μαρκογιαννάκης για να τα λέμε όλα».

Ο Παύλος Πολάκης, στη συνέχεια, σχολίασε το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παρενέβη στα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Είπε ότι αυτό είναι απόδειξη ότι η ΝΔ δεν παρέλαβε καμένη γη στην οικονομία.

Υγιής οικονομία

«Τι άλλη απόδειξη θέλουμε ότι σας παραδίδουμε μια υγιή οικονομία και πλεονάσματα; Καμία σχέση με καμένη γη και βέβαια σήμερα ο κ. Στουρνάρας δε βλέπει κανένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό μετά την ανακοίνωση των φορολογικών ελαφρύνσεων. Όπως έβλεπε όταν φέραμε εμείς νομοθετικές διατάξεις για μειώσεις φόρων» τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Και συνέχισε ως εξής: «Θα έχω μεγάλη απορία να δω τι θα πει για το 2020. Αν δεν κόψετε από κάπου αλλού δεν βγαίνει ο λογαριασμός και θέλω να δω από που θα κόψετε».

Πριν κατέβει από το βήμα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ χωρίς να ξεχάσουν τίποτα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι κάποιο πουλάκι του είπε πως σύντομα θα έρθει στη Βουλή η άρσης ασυλίας του. Για την υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του ο Γιάννης Στουρνάρας. «Εγώ θα είμαι εδώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» κατέληξε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ